Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

İHH Genel Başkanı Yıldırım: "İsrail sadece askeri hedefleri vurduğunu söylüyor. Biz Gazze'de gördük, yalan söylüyor. Sivilleri, kadın ve çocukları vuruyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "İsrail sadece askeri hedefleri vurduğunu söylüyor. Biz Gazze'de gördük, yalan söylüyor. Sivilleri, kadın ve çocukları vuruyor" dedi. 

Yıldırım, İHH, Memur-Sen Genel Başkanlığı ve Genç Memur-Sen İstanbul İl Başkanlığı organizasyonuyla düzenlenen İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eyleminde yaptığı konuşmada, toplanan kalabalığın, Gazzelilere yalnız olmadıklarını gösterdiğini belirtti. 

Yıldırım, "İsrail sadece askeri hedefleri vurduğunu söylüyor. Biz Gazze'de gördük, yalan söylüyor. Sivilleri, kadın ve çocukları vuruyor. İHH olarak Gazze'de kalacağız. Filistin özgürlüğünü kazanana kadar asla çıkmayacağız. Bütün yardım kuruluşlarını Gazze'de şube açmaya çağırıyorum. Bütün sivil toplum kuruluşlarını Gazze'ye davet ediyorum'' diye konuştu.

Kalabalığa bir müjde vereceğini söyleyen Yıldırım, İsrail'in ikide bir kara harekatı yapacağını açıkladığını, ancak İsrail'den önce bugün Hamas'ın bir kara harekatı gerçekleştirdiğini bildirdi. 

Filistin'e gerçekleştirdiği saldırılara rağmen İsrail'in dünyanın birçok ülkesi tarafından desteklendiğini anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

''Bugün bir ahlaksızlığa daha şahit olduk. ABD, 'İsrail'e 620 milyar dolar veriyoruz' dedi. Ey ABD, gerçek yüzünü göstermek için bu kadarını yapmana gerek yok. Zaten katil olduğunu biliyorduk. Şimdi Türk halkına, siyasetçilere, iktidara, siyasi partilere, bütün dünyaya sesleniyorum; İsrail ile bütün ilişkileri kesin. Sayın Başbakanımızın dediği gibi bunlarla normalleşme değil, bunlara selam bile verilmez.

Mavi Marmara'dan sonra İsrail'le yapılan ticaret artmış. Ey tüccarlar, hangi yüzle İsrail ile ticaret yapıyorsunuz? Türkiye'ye sesleniyorum; Bütün İsrail mallarını protesto edin, satın almayın. İsrail'e destek veren bütün şirketleri, protesto edin. Bu İsrail, Filistin'i vurdukça sevinç çığlıkları atıyor. Sonra da İsrailliler, turist olarak Türkiye'ye geliyor. İsrailliler Türkiye'ye gelmeyin, istemiyoruz.''

İsrail'in tüm dünyada yalnızlığa mahkum olacağını vurgulayan Bülent Yıldırım, Türkiye'de birbiriyle kavga eden tüm siyasi partilerin bir konuda birleştiğini, hepsinin İsrail'i kınadığını, bunun da sevindirici olduğunu dile getirdi. 

 

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının bir an önce durdurulmasını isteyen Yıldırım, ''İsrailli katiller için en kısa zamanda kırmızı bülten çıkarılması lazım. Bu kırmızı bültenlerin İnterpol'e gönderilmesi ve İsrailli katillerin görüldükleri yerde tutuklanması lazım. Çünkü katiller'' dedi. 

Cumartesi günü saat 22.00'de İsrail Başkonsolosluğu önünde yapılacak protestoya herkesi davet eden Yıldırım, bütün kimliklerinden sıyrılarak herkesin bu eyleme destek vermesini istedi. 

 

- Gündoğdu: ''Zulüm karşısında tarafız''

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da konuşmasında, ninnilerle uyuması gereken bebekler, Gazze'de kurşunlarla öldüğü için toplandıklarını bildirdi. 

Zulüm karşısında taraf olduklarını ifade eden Gündoğdu, şunları söyledi: 

''Şeyh Ahmet Yasin diyor ki: 'Ümmetin suskunluğunu size şikayet ediyorum yarabbi'. Bu mesele, ümmetim meselesidir. Kafirler istese de istemese de Allah lütfunu tamamlayacaktır. Biz diktatörleri, Esed'i engelleyebilseydik, Mursi'ye destek çıkabilseydik, Gazze'de açılan tüneller asla kapanmazdı. Onun için, bu bir hükümet meselesidir. İslam ülkeleri diktatörleri seyrediyor. ABD ise 'İsrail'e karşı orantısız güç gözlemlendiğini' açıklıyor. Batı medeniyeti, öldürme medeniyetidir. İslam ülkeleri kendine gelmek ve kenetlenmek zorundadır. Bu çirkefliğe karşı birleşmek, güçlenmek zorundayız. Bugün Gazze nüfusunun bir kısmı bile Hristiyan olsaydı, İsrail bu saldırıları yapar mıydı? Avrupa ve ABD, buna izin verir miydi?'' 

Mescid-i Aksa'nın altının oyulduğunu aktaran Gündoğdu, Sezai Karakoç'un ''Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Oysa biz sussak tarih susmayacak...'' sözlerini hatırlarak, ''Onun için diyoruz ki, yaşasın zalimler için cehennem'' ifadelerini kullandı. 

Gündoğdu, organizasyonu yapan İHH ile Memur-Sen'in yanısıra emeği geçen tüm sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından eylem sona erdi. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English