Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepkiler

Gümüşhane, Giresun, Artvin Çoruh, Bayburt ve Ordu Üniversitesi senatolarınca İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları protesto edildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi senatolarınca, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinlilerin, İsrail askerleri tarafından şehit edilmesi ve yaralanmasına tepki gösterildi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, rektörlük önünde ellerinde dövizler bulunan akademisyenlerle yaptığı açıklamada, Filistinlilerin İsrail askerleri tarafından şehit edilmesi ve yaralanmasına tepki gösterdiklerini söyledi.

Filistin'de yaşanan olayları tasvip etmediklerini ve şiddetle kınadıklarını dile getiren Zeybek, "İsrail tarihine biraz baksa şu yaptığı zulmü, vahşeti yapmayacak milletlerden biridir. Çünkü bütün hayatları devletsiz, sürgün hayatıyla ve Orta Çağdan itibaren farklı milletler tarafından hastalıklı, toplum içerisine karışmaması gereken insanlar olarak görülmüş, tecrit edilmiş, gettolarda bütün hayatları geçmiş bir millet olarak başka bir millete bu uygulamaları reva görmeleri aklın eseri değildir." ifadesini kullandı.

Zeybek'in konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır da Gümüşhane Üniversitesi Senatosu tarafından hazırlanan basın açıklamasını okudu.

-Giresun

Giresun Üniversitesiden yapılan yazılı açıklamada ise tarihin bu günleri kara bir leke olarak yazacağı ifade edildi.

Filistin halkının meşru müdafaa hakkına sahip olduğuna işaret edilen açıklamada, "Sadece vatanlarını ve namuslarını savunurken şehit düşen kardeşlerimizin değil, hukukun da katledildiğini insanlığın er ya da geç anlayacağını umuyoruz. Vicdan sahibi herkesi ABD ve İsrail'in zulmüne karşı tavır almaya, haksızlıklarını haykırmaya ve Filistin halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz. Unutulmamalıdır ki her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey, dostlarımızın sessizliği olacaktır." ifadesine yer verildi.

Ayrıca, Memur-Sen İl Temsilciliği öncülüğünde Debboy mevkisinde toplanan vatandaşlar, slogan atarak Gazi Caddesi üzerinden Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Sami Şimşek, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinlilerin, İsrail askerleri tarafından şehit edilmesini kınadıklarını belirtti.

- Ordu

Ordu Üniversitesince yapılan yazılı açıklamada da ABD'nin, büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı almak suretiyle Orta Doğu'da istikrarsızlık ve kaosa davetiye çıkardığı ve terör devleti İsrail'i katliama sevk ettiği belirtildi.

Açıklamada, vicdan sahibi herkese ABD ve İsrail aleyhinde tavır alma, haksızlıkları haykırma ve Filistin halkı ile dayanışma çağrısında bulunuldu.

- Bayburt

Bayburt Üniversitesi Senatosu da Filistinlilerin İsrail askerleri tarafından şehit edilmesi ve yaralanmasını kınandı.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri'nin uluslararası hukuk ve diplomasiyi yok sayarak tüm kınamalara rağmen aldığı mesnetsiz ve gayriinsani karar, yıllardır zulmü gören ve namlunun ucunda yaşayan Filistin halkına bir kez daha şehadet şerbetini tattırdığı belirtildi.

-Artvin

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki başkanlığında "Filistin Özel" gündemiyle toplanan AÇÜ Senatosu, İsrail askerlerinin, protesto gösterilerine katılan Filistinlileri şehit etmesi ve yaralamasını kınayan bir bildiri yayımladı.

Bildiride, Amerika Birleşik Devletleri'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı almak suretiyle Orta Doğu'da istikrarsızlık ve kaosa davetiye çıkarmasının terör devleti İsrail'i katliama sevk ettiği ifade edildi.













Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English