Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İsrail gölgesinde Filistin havacılık sektörü

Filistinli uçak harekat memurları, heliportlarda olmayan helikopterlere yer hizmetli sağlamak için görev yapmaya devam ediyor Filistin polis havacılık müdürü Abdullah, havacılık alanında Türkiye-Filistin işbirliği için çağrıda bulundu

Anadolu Ajansı haberine göre;
CENİN (AA) - KAYS EBU SEMRA - Filistin'de İsrail engeline takılan havacılık sektörü, kurulması muhtemel Filistin devletine hazırlık olması için çalışmalarını sürdürüyor.

Uçak harekat memuru Filistinli Üsteğmen Fadi Ebu Ayn ve çalışma arkadaşları, helikopterlerin olmadığı heliportda görev yapmaya devam ediyor.

Memurların üniformalarını giyerek olmayan helikopterlerin yer hizmetini sağlamak için özel araçlar kullandığı heliportta, bir kule, misafir odası, polis araçları ve sivil savunma ekipleri için özel park yeri bulunuyor.

Cezayir'de havacılık fakültesinden mezun olan Ebu Ayn, daha önce Ramallah'ta Ürdün uçaklarının inişi için de görevi yaptığını ve bir gün Filistin uçaklarına yer hizmetleri sağlamayı hayal ettiğini dile getirdi.

"Arkadaşlarım ve ben bu görevi layıkıyla yerine getirme konusunda gerekli birikime sahibiz" diyen Ebu Ayn, imkanların kısıtlı oluşuna, İsrail'in kablosuz cihaz kullanımını engellemesine rağmen iniş sırasında olabilecek herhangi bir olağanüstü durumu farkedebilme ve sivil savunma ekipleri yoluyla doğrudan müdahale edebilme kabiliyetine sahip bulunduğunu söyledi.

Filistin polis havacılık müdürü Muhammed Abdullah da polis havacılığın karşılama ve uçakların inişi için eğitimli olduğunu kaydetti.

Mühendis ve teknik uzmanlarla çalıştıklarını ifade eden Abdullah, helikopter bulunmamasına rağmen Filistin devleti kurulduğunda hazırlık olması amacıyla polis havacılığın görevini sürdürdüğünü belirtti.

Ramallah, Beytullahim ve Cenin'de olmak üzere 3 heliport bulunduğunu, Nablus, Tulkerem, El-Halil ve Eriha'da da heliport inşa hazırlığında olunduğunu kaydeden Abdullah, bu alanda karşılaştıkları sıkıntılara ilişkin, İsrail'in Filistin uçaklarının Batı Şeria'ya girişine izin vermediğini ve gerekli teçhizatın teminine engel olduğunu söyledi.

Bu çerçevede Rusya'nın Filistin yönetimine göndereceği 2 helikopterin İsrail engeline takıldığını ve izin vermesi durumunda ancak teslim alabileceklerini kaydeden Abdullah, havacılık alanında Türkiye-Filistin işbirliği için çağrıda bulundu.

Polis havacılığında 25 personelin görev yaptığını belirten Abdullah, uçakların temini durumunda personel sayısını arttırabilecek yeterliliğe sahip olduklarını ifade etti.

Aksa İntifadasının patlak vermesinin ardından 2001 yılında Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın 3 helikopterini tahrip eden ve Gazze Havaalanını bombalayan İsrail, Filistin yönetimine helikopter temini için izin vermiyor. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise helikopter olmaması nedeniyle şehirler arası seyahatlerinde ve Ürdün ziyaretlerinde kara yolunu kullanıyor. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English