Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İsrail'e roket saldırısının ardından Gazze'de tedirgin bekleyiş sürüyor

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nden atılan bir roketin İsrail'in başkenti Tel Aviv'in kuzeyindeki bölgede bir eve düşmesinin ardından İsrail tarafından çeşitli açıklamalar gelirken, Gazze'deki tedirgin bekleyiş sürüyor.

İsrail’e roket saldırısının ardından Gazze’de tedirgin bekleyiş sürüyor
Abluka altındaki Gazze Şeridi'nden atılan bir roketin İsrail'in başkenti Tel Aviv'in kuzeyindeki bölgede bir eve düşmesinin ardından İsrail tarafından çeşitli açıklamalar gelirken, Gazze'deki tedirgin bekleyiş sürüyor.

Gazze'den atılan bir roket, bu sabah Tel Aviv'in kuzeyindeki Şaron bölgesinde bir eve düştü, evde bulunan 7 kişi yaralandı. Bunun üzerine İsrail yönetimi, Gazze'ye açılan Kerm Ebu Salim ve Beyt Hanun (Erez) sınır kapılarını kapattı ve Gazze Şeridi sınırına ek asker gönderdi.

Resmi ziyaret kapsamında Washington'da bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da bugün Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşmenin ardından ziyaretini yarıda keserek ülkesine dönecek.

İsrail ordusu, Tel Aviv'in kuzeyinde yer alan Şaron bölgesindeki eve düşen roket nedeniyle Hamas'ı sorumlu tutarken, Hamas'ın da aralarında olduğu Filistinli gruplardan saldırıyı üstlendiklerine dair herhangi bir açıklama gelmedi. Ancak Gazze'deki Filistinli gruplar ve güvenlik birimlerinin, muhtemel bir İsrail saldırına karşılık merkezlerini boşalttığı ifade ediliyor.

İsrail uzmanı ve analist Adnan Ebu Amir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Filistin tarafından roketin geldiği yönle ilgili herhangi bir açıklama yapılmaması, sonuçlara yönelik doğru tahminde bulunmayı zorlaştırıyor." dedi.

İsrail'e atılan roket Netanyahu'nun rakiplerine yarayacak
Seçimlere iki haftadan az bir süre kala İsrail'in merkezi bir noktasına düşen roketin, Netanyahu'nun siyasi geleceği için tehdit edici olduğunu ve roketin isabet ettiği evi, rakiplerinin seçim propagandasında kullanacağını söyleyen Ebu Amir, öte yandan Gazze'de tansiyonun yükselmesinin de bu gibi görüntülerin daha da artmasına neden olacağını dile getirdi.

Ebu Amir, bu senaryonun, Washington dönüşü, Netanyahu'nun zihnini meşgul edeceğini ifade ederek, "Hem İsrail, hem de Gazze tarafının seçenekleri kısıtlı. Tüm taraflar bir çıkmazın içinde." ifadesini kullandı.

Tel Aviv'e düşen roket binlerce soru işareti barındırıyor
Filistinli siyasi analist İbrahim el-Medhun da "Gazze'deki mevcut durum kritik ve hiçte kolay değil. Uçurumun kenarında yürüyoruz. Hepimiz tehlikeli bir dönemeçteyiz. Ancak abluka, sonucu tahmin edilemeyen bir savaştan daha acı değil. Tel Aviv'e düşen roket binlerce soru işareti barındırıyor." diye konuştu.

Hamas'la mücadelenin diğer taraflara göre farklı olduğuna işaret eden Medhun, "Hamas'a göre askeri mücadele, esirlere ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlaller, Batı Şeria'daki infazlar, Gazze'de hayallerin yıkılması ve açlıktan ölmekten daha kolay." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English