Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İslam İşbirliği Teşkilatı 6. İstatistik Komisyonu Toplantısı

İslam İşbirliği Teşkilatı SESRIC İstatistik Komisyonu Toplantısı, 34 ülkeden 65 uluslararası kurum delegesinin katılımıyla Konya'da başladı SESRIC Genel Direktörü Musa Kulaklıkaya: "Bugün buraya 34 ülkeden 65 uluslararası katılımcı iştirak etti. Toplantının gündemi bu yıl uygulanmasına başlanılan sürdürülebilir kalkınma hedefleridir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KONYA (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) İstatistik Komisyonu'nun (OIC-StatCom) altıncı oturumu, Konya'da başladı.

Konya Hilton Garden Inn'de düzenlenen toplantıda, OIC-StatCom Sekreteryası'nın son oturumdan bu yana gerçekleştirdiği faaliyetleri gözden geçirildi. Sürdürülebilir kalkınma hedefleri gösterge çerçevesinin uygulanması ile ulusal i̇statistik sistemlerinin rolünün konuşulduğu toplantıya, 34 ülkeden 65 uluslararası kurum delegesi katıldı.

SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya'nın bu yıl İslam Dünyası Turizmi Başkenti olması nedeniyle, toplantıyı bu kentte düzenlediklerini belirtti.

Hz. Mevlana'nın şehrinde olmaktan mutluluk ve huzur duyduklarını aktaran Kulaklıkaya, şunları söyledi:

"Misafirlerimizin de Konya'nın manevi havasını temin etmesini istedik. Bugün buraya 34 ülkeden 65 uluslararası katılımcı iştirak etti. Toplantının gündemi bu yıl uygulanmasına başlanılan sürdürülebilir kalkınma hedefleridir. 2030' kadar tüm insanları ilgilendiren kalkınma ile ilgili 17 hedef belirlendi. Bunların sonuncusu ilse kalkınma çalışmalarında iş birliğini sağlamaktır. Bu hedeflerin gerçekleşmesinde istatistik çok önemlidir. İstatistik kurumlarının hedeflerin ulaşmasında göstergeleri nasıl sağlayacaklarını, hangi ülkenin neye ihtiyacı var, ülkeler hangi göstergeleri sağlayabiliyor, sağlayamıyorsa ne tür desteklere ihtiyacı var, bunları burada masaya yatıracağız. Toptan kalkınma için birlikte nasıl hareket edeceğiz, bunları konuşacağız."

Bugün başlayan toplantı iki gün sürecek.










Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English