Son Dakika Haberler

Son anketler, bağımsızlık yanlısı ile karşıtları arasındaki farkın yüzde 2 olduğunu ortaya koydu

İskoçya, bağımsızlığa koşuyor
Anadolu Ajansı haberine göre;
İskoçya referandumuyla ilgili yapılan son anketler, 307 yıllık birliğin tehdit altında olduğunu ortaya koyuyor.
 
"ICM" isimli kamuoyu araştırma şirketinin yaptığı son ankette, 18 Eylül'de yapılacak İskoçya'nın bağımsızlık referandumunda "evet" diyeceklerinin oranının yüzde 49, bağımsızlığa "hayır" diyeceklerin oranının ise yüzde 51 olduğu ortaya çıktı.
 
İngiliz hükümetinden yetkililerin, bu hafta İskoçya'da yaptıkları "bağımsızlığa hayır deyin" çağrıları sırasında düzenlenen anketin sonucuna göre, İskoçyalıların yüzde 17'si hala kararsız olduğunu ifade etti. Referandum haftası boyunca birlik yanlısı ile karşıtı gruplar, kampanyalarına hız vererek sürdürecekler.
 
-Şirketlerin tehditleri eleştiriliyor-
 
Bu arada İskoçya bölgesel hükümetinin Başbakanı ve ayrılıkçı İskoç Ulusal Partisi'nin (SNP) lideri Alex Salmond, bazı işletmelerin, petrol şirketlerinin ve süpermarketlerin bağımsızlıkla ilgili göz korkutucu açıklamalar yapmasını eleştirdi.
 
Bazı şirketler, bağımsızlığın olumsuz sonuçları olacağını açıklıyor.
 
İskoçya bağımsız olursa Birleşik Krallık, toprağının üçte birini kaybedecek ve nüfusu 5 milyon azalacak. Olası bağımsızlığın doğurabileceği ekonomik belirsizliğin, İskoç seçmenlerin gelecek haftaki kararlarını belirlemesi bekleniyor. Bağımsızlık halinde, İskoçya'nın hangi para birimini kullanacağı, Avrupa Birliği'ne (AB) yeniden üye olup olmayacağı, Kuzey Denizi'ndeki petrol ve doğalgaz rezervlerinin nasıl paylaştırılacağı gibi belirsizlikler bulunuyor.
 
İskoçya'nın olası bağımsızlığının bazı AB ülkeleri için "örnek teşkil edebileceği" de ifade ediliyor. Bu konuda endişe duyan İspanya hükümeti, ülkenin kuzey doğusundaki Katalonya için benzer bir referandum yapılmasının mümkün olmayacağını kaydediyor. Hem İspanya hükümeti hem de Katalan özerk yönetimi, gelecek haftaki İskoçya referandumunu yakından takip ediyor.
 
18 Eylül'de İskoç halkına, "İskoçya bağımsız bir ülke olmalı mı?" sorusu yöneltilecek. "Bağımsızlığa evet" sonucunu çıkması halinde varlıkların paylaşımı ile ilgili Londra ile Edinburgh yönetimleri arasında yürütülecek müzakerelerin ardından, İskoçya 24 Mart 2016'da Birleşik Krallık'tan resmen ayrılacak.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English