Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, Lübnan'da

-İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond: "İngiltere hükümetinin duruşu Suriye’de bir geçiş hükümetinden yana. Şimdi veya sonunda Beşşar Esed’in liderlik etmeyeceği bir hükümet olmalı" -Lübnan Dışişleri Bakanı Basil: "Refah seviyesi yüksek olan ülkeler sadece 60 bin Suriyeli mülteci kabul ettiler ki bu Suriyeli mültecilerin toplam rakamının sadece yüzde 1,67'si"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BEYRUT (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, İngiltere hükümetinin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in "birlik hükümeti" teklifini kabul etmediğini, İngiltere'nin Suriye'de geçiş hükümetinden yana olduğunu söyledi.

Hammond, iki günlük ziyareti kapsamında Lübnanlı mevkidaşı Cibran Basil ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısında geçti.

Hammond, Suriye devlet başkanı Beşşar Esed'in Suriye'de ulusal birlik hükümeti çağrısıyla ilgili, "İngiltere hükümeti ve on dokuz ülkeden oluşan Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun duruşu Suriye'de bir geçiş hükümetinden yana. Beşar Esed, rejim dostu birkaç kişiyi alt düzey bakanlıklara getireceği birlik hükümetinden bahsediyor. Bu yeterli değil. Suriye'deki tüm insanları, toplulukları, inançları temsil eden bir hükümet olmalı. Şimdi veya sonunda Beşar Esed'in liderlik etmeyeceği bir hükümet olmalı." dedi.

Hizbullah'ın Suriye'deki silahlı gruplara ilişkin rolüyle ilgili bir soruyu yanıtlayan İngiltere Dışişleri Bakanı, "Biz Lübnan hükümetiyle çalışan yabancı bir ülke olarak, ülkenin karşılaştığı sorunlarla devlet kurumlarının öne çıktığını görmek isteriz. Aynı zamanda, buradaki durumun karmaşık olduğunu biliyoruz." dedi.

İngiltere'nin bugüne kadar Lübnan'daki mültecilere destek için 385 milyon İngiliz sterlini (yaklaşık 550 milyon dolar) yardımda bulunduğu bilgisini paylaşan Hammond, Londra'da gerçekleştirilen Suriye donör ülkeler toplantısında kararlaştırılan Suriyeli mülteciler ve ev sahibi ülkeler için istihdam sağlamayı amaçlayan yeni programa 140 milyon sterlin (yaklaşık 200 milyon dolar) vaat ettiğini belirtti.

Hammond, ülkesinin Lübnan ordusuna 98 milyon sterlin (yaklaşık 140 milyon dolar) yardımda bulunacağını, şehirlerde terörle mücadele etmek için beş bin askerin İngiltere ordusu tarafından eğitildiğini, programın tamamlandığında ise 11 bin askere ulaşmasının amaçlandığını kaydetti.

Öte yandan, Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil ise, Uluslararası yardım kuruluşu İngiltere merkezli OXFAM'ın verilerine göre "refah seviyesi yüksek olan ülkelerin sadece 60 bin Suriyeli mülteci kabul ettiğini" bunun Suriyeli mültecilerin toplam rakamının sadece yüzde 1,67'si olduğunu aktardı.


Mültecilerin Lübnan'da kalıcı olmaları ve vatandaşlığa kabulünün Lübnan anayasasına aykırı olduğunu belirten Basil, "Bunu Filistinli mülteciler konusunda yaşadık ama bir daha olmasına izin vermeyeceğiz. Suriyeli mültecilerin ülkede uzun süre kalması Lübnanlıları endişeye sevk ediyor." diye konuştu.

Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun sürdürdüğü siyasi sürecin olumlu sonuçlarından memnun olduğunu belirten Basil, "Suriye krizinin tek çözümü siyasi bir çözüm ve Suriye'nin yönetim ve liderliğine karar vermesi gerekenler Suriyeliler." ifadesini kullandı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English