Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İmkanları cezbetti, öğrenciler Konya'daki bu okula akın etti

2012-2013 eğitim öğretim döneminde açılan Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (KOS) Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kısa sürede büyük bir sıçrama yaparak, Konya’nın en çok tercih edilen meslek liseleri arasında yerini aldı. TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kayıt almaya başlayan lisede, tavan puan 430’a kadar yükseldi, 170 kontenjanın tamamı doldu.

İmkanları cezbetti, öğrenciler Konya’daki bu okula akın etti
2017-2018 eğitim-öğretim yılına yüzde 100 doluluk oranıyla başlamaya hazırlanan KOS’taki Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında bilgi veren Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, “Okulumuz çok kısa bir süre içerisinde önemli mesafeler kat etti. Şu anda şehrimizin en çok tercih edilen meslek liselerinden birisi haline geldik. Okulumuzu Türkiye’deki 8 proje okulundan birisi haline getirdik. İnşallah bu okul sanayimizin aradığı teknik elemanları ve mühendisleri yetiştirecek” dedi.

45 öğrenciye aylık 300 TL eğitim bursu 

Konya Organize Sanayi Bölgesi olarak öğrencilere ücretsiz yemek, servis ve konaklama imkanları sunduklarını, ayrıca bu yıl 375 ve üzeri TEOG puanı ile liseye yerleşen 45 öğrenciye aylık 300 TL eğitim bursu vereceklerini de belirten Kütükcü, “ Hedefimiz meslek lisemizi gerek eğitim kalitesi, gerekse sunduğu imkanlarla en cazip hale getirerek sanayimizin ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağını yetiştirmek” ifadelerini kullandı. 

Açıklamasında öğrencilerin sanayinin, üretimin içinde, son derece modern atölyelerde eğitim aldıklarını vurgulayan Kütükcü, şunları söyledi:

“Öğrencilerimiz burada sadece teorik dersler almayacak, gördükleri dersleri CNC tezgahlarında ve diğer atölyelerimizde uygulamalı olarak yapma fırsatı elde edecek. Hem okurken hem de mezun olduktan sonra bölgemizde bulunan fabrikalarımızda çalışabilecekler. Ayrıca okulumuz önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine 4 kişilik odalardan oluşan modern 200 kişilik öğrenci yurdu, son teknoloji ürünlerle donatılmış 4 bloktan oluşan atölye binaları, laboratuarları, akıllı tahtalarla donatılmış sınıfları, kantin-yemekhane-toplantı salonları ile modern bir sosyal tesisi, kapalı spor salonu ve peyzaj alanları ile Konya’nın en çok tercih edilen okullarından biri olarak başlayacak.”

Büyük sıçrama yaptı

Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tayyip Sarı da, üretime ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla sanayiye nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Okul olarak bu yıl çok hızlı bir sıçrama yaptıklarını bildiren Sarı, okulun TEOG yerleştirme tavan puanının 430’a kadar yükseldiğini, Konya’nın en gözde meslek lisesi olma yolunda hızla ilerlediklerini kaydetti

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English