Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İleri yaş turizminde hedef yaklaşık 7 milyon dolar

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Tontuş: "Türkiye'nin geleceğine yön verecek olan sağlık turizminde 20 miyon dolarlık bir hedefimiz var. Bu hedefin en az üçte birinin ileri yaş turizminden sağlanacağını düşünüyoruz" "Eskişehir'i, ileri yaş turizmi için hedef illerden birisi olarak açıklayacağız. Eskişehir doğru bir hedef"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ESKİŞEHİR (AA) - ZEHRA AYDIN - Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, "Türkiye'nin geleceğine yön verecek olan sağlık turizminde 20 milyon dolarlık bir hedefimiz var. Bu hedefin en az üçte birinin ileri yaş turizminden sağlanacağını düşünüyoruz" dedi.

Tontuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de sağlık turizminin termal, medikal ve ileri yaş olmak üzere üç ana başlık altında toplandığını söyledi. 

İleri yaş turizminin yakın zamanda büyük bir gelir kaynağı olacağını belirten Tontuş, ileri yaş turizmiyle ilgili bağımsız bir daire başkanlığı oluşturulacağını ve kurumun ileri yaş sağlık hizmeti almak isteyen yurtdışındaki bireylerin Türkiye'ye gelmesi için çalışacağını kaydetti.

Tontuş, ileri yaş turizminde hedef illerden bir tanesinin de Eskişehir olduğunu vurgulayarak, "Sağlık turizmi içinde yer alan üç başlığı bir arada düşünürsek tamamını aynı ile yığmanın bir anlamı yok. Sağlık turizminin ekonomik katkısını başka illerinde paylaşmasını sağlamak lazım. İleri yaş turizmi için en önemli kriterlerden bir tanesi de belediyenin gelişmişlik düzeyi ve bölgede yaşayan bireylerin algı gücünün yüksek olması. Bu kriterler açısından Eskişehir ideal bir ortama sahip" ifadelerini kullandı

Eylül ayı itibariyle yeni yönetmeliklerini açıklayacaklarını anlatan Tontuş, şöyle konuştu:

"Eskişehir'i ileri yaş turizmi için hedef illerden birisi olarak açıklayacağız. Eskişehir doğru bir hedef. Türkiye'nin geleceğine yön verecek olan sağlık turizminde 20 milyon dolarlık bir hedefimiz var. Bu hedefin en az üçte birinin ileri yaş turizminden sağlanacağını düşünüyoruz. Son altı ayda yaklaşık 10 farklı ülke ile görüştük. Bunlardan özellikle Ortadoğu kökenli ülkeler, Kuveyt, Katar, Umman. İleri yaş turizminde yaşlı bireyleri sağlıklı da olsalar bir ay konaklayacak yer arıyorlar. Bu yer Türkiye'de Eskişehir neden olmasın."

-"Bireylerin konaklamasını sağlayacak tesis arıyorlar"

Tontuş, Norveç, İsveç gibi İskandinav ülkelerindeki bireylerin ileri yaş oldukları için kendi bakımlarını yapamadıklarını söyleyerek, "Bireylerin konaklamasını sağlayacak tesis arıyorlar. Neden Eskişehir olmasın bu il. Çünkü iklim olarak çok uygun ve hayat konforu yüksek illerimizden biri. Onun için ileri yaş turizminde Eskişehir bir hedeftir. Umut ediyorum ki gelecekte Eskişehir Türkiye'de çok iyi noktalarda olacak" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 300-350 bin ileri yaş bakıma muhtaç bireylerin Türkiye'ye gelmesini beklediklerini aktaran Tontuş, "Bunu da üç, dört ile bölmeyi düşünüyoruz. Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar gibi illerde ileri yaş bireyleri misafir etmek istiyoruz. Yaşlı turizmine yönelik yeni tesisler yapılması lazım. Sadece yatacak yer değil, sosyal yaşamlarını devam ettirebilecekleri komple bir tesis istiyoruz" dedi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English