Son Dakika Haberler

İzmir'de düzenlenen etkinlikte diyabetli çocuklar, kullandıkları medikal cihazların ve ilaçların atıklarını farklı objelere dönüştürdü Tip 1 Diyabetli Çocuklar ve Aileleri Derneği Başkanı Atalay: "Tip 1 diyabetli hastaların vazgeçemeyeceği materyalleri onlara farklı bir gözle göstermek istedik"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - İzmir'de diyabetli bir grup çocuk, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, medikal cihazların ve ilaçların atıklarından farklı objeler oluşturdu.

İzmir Ekonomi Üniversitesinin desteğiyle, Tip 1 Diyabetli Çocuklar ve Aileleri Derneği tarafından Üniversitenin Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nde düzenlenen etkinlikte Tip 1 diyabetli çocuklar ve aileleri bir araya geldi.

Çocuklar hayal güçlerini kullanarak hayatlarının parçası haline gelen ilaç kutuları, iğneler, insülin pompası setleri gibi medikal cihaz ve ilaç atıklarından çeşitli eşyalar, oyuncaklar, resimler yaptı.

Tip 1 Diyabetli Çocuklar ve Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nesil Gören Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, diyabetin hiçbir şeye engel olmadığını göstermek istediklerini söyledi.

Dünya Diyabet Günü kapsamında düzenledikleri programda hasta çocukları sanatla buluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Atalay, "Diyabet sürecinde kullandıkları tüm medikal cihazları, ilaçların atıklarını bir şekilde yeniden kazandırmayı düşündük. Geri dönüşüm projesi olarak planladık. İnsülin kutuları, kalemleri, pompası, iğne kutuları, iğneler gibi Tip 1 diyabetli hastaların vazgeçemeyeceği materyalleri onlara farklı bir gözle göstermek istedik. Aslında Tip 1 diyabeti içselleştirme, kabullenme sürecimiz bu. Bu aktiviteyle başarılı olacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Çocuklar boya, makas, ip gibi malzemeleri de kullanarak atıklardan robot, abajur, halı gibi farklı objeler ve resimler yaptı.

12 yaşındaki Emre Yiğit Efe, kutuları robota dönüştürdüğünü belirterek, "Büyük ilaç kutularından gövde yaptık. Küçükleriyle robotun kafasını, plastik kutularla ayaklarını oluşturduk. Sonra da boyadık." dedi.

7 yaşındaki Ecrin Eylül Korkmaz da atıklardan önce robot, daha sonra da bebek yaptığını ifade ederek, eğlenceli bir gün geçirdiğini söyledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English