Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ürdün Kralı Abdullah: İki devletli bir çözümün alternatifi yok

Ürdün Kralı Abdullah, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına ilişkin, "İki devletli bir çözümün alternatifi yok." dedi.

Ürdün Kralı Abdullah: İki devletli bir çözümün alternatifi yok
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ürdün Kralı 2. Abdullah, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 

Kral Abdullah, ziyareti vesilesiyle ikili görüşmelerin yanı sıra bölgede karşı karşıya kalınan zorlukları da ele aldıklarını söyledi. İki ülke arasında çok derin tarihi ilişkiler olduğunu dile getiren Abdullah, ülkeler arasındaki tarihi bağlar ve diplomatik ilişkilerin 70'inci yılını kutladıklarını ve siyasi, güvenlik ve ekonomik alanlardaki iş birliğini daha da ileriye götürmeyi öngördüklerini anlattı. 

Ticaret ve yatırımları artırmak yönünde karşılıklı bir iradenin söz konusu olduğunu vurgulayan Abdullah, bakanlar seviyesinde heyetlerin ikili ilişkileri daha ileriye götürme yönündeki temennisini dile getirdi. 

"Bölgenin istikrarını bu belirleyecek"
Her zamankinden çok daha önemli bölgesel gelişmelerin artık iki ülke olarak daha fazla istişare içinde olmalarını gerektirdiğini dile getiren Abdullah, şöyle devam etti:

"Kudüs konusunda ülkemize gösterdiğiniz bir destek var. Bu büyük zorlukları aşmak için nasıl daha fazla birlikte çalışabiliriz, hem ümmetimiz hem de bölgemizin karşı karşıya kaldığı bu zorlukları görüştük. Yine şunda mutabık kaldık, Kudüs meselesi önemli bir husus olarak ortada ancak iki devletli çözüme bir alternatif yok. Ve herhangi bir barış anlaşması söz konusu olacaksa bütün bölgenin istikrarını bu belirleyecektir. 

Dün ABD Başkanına da ABD elçiliğini Kudüs'e taşıması kararlarıyla ilgili endişelerimizi dile getirdim. Dolayısıyla şu aşamada bizim hızlı çalışmamız gerekiyor. Filistinliler ve İsrailliler arasında nihai bir çözüme, bir barış anlaşmasına ulaşılmalı. Böylece Filistinliler, İsrail ile yan yana ve Doğu Kudüs'teki başkentlerinden yararlanacak şekilde kendi bağımsız ülkelerini kurabilmeliler.

"Mescid-i Aksa ve Harem-i Şerif bizim için çok önemli"
Bu yaklaşımlar terörle mücadeleye de destek vermiyor. Biz buradaki kutsiyet arz eden makamların koruyucusu konumundayız. Mescid-i Aksa ve Harem-i Şerif bizim için çok önemli. Hem Müslümanların hem Hristiyanların kutsiyet atfettiği mekanlar. Bu konuda da Sayın Cumhurbaşkanının desteğini aldık."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English