Son Dakika Haberler

Erbil kentinde Türkiye bursları ile okuyan mezun öğrencilerle buluşma düzenlendi YTB Ortadoğu Koordinatörü Aslan: "Halihazırda Iraklı yaklaşık 366 öğrenci burslu bir şekilde eğitimlerine Türkiye'de devam ediyor" "Irak'ın kontenjan sayısını artırma kararı aldık. Burs mülakatları sırasında Iraklı öğrencilerin Türkiye'ye gerçekten ilgilerinin olduğunu gördük" Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu İnam: "Türkiye tarafından verilen bursların neticesini orta ve uzun vadede hepimiz göreceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ERBİL (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde Türkiye bursları ile okuyan mezun öğrencilerle buluşma programı düzenledi.

Erbil kentindeki bir otelde düzenlenen programa, YTB Ortadoğu Koordinatörü Mehmet Nedim Aslan, Türkiye Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Erbil Salahaddin Üniversitesi Başkanı Ahmet Dizayi, IKBY parlamentosunda Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Aydın Maruf ve Türkiye'de okuyup mezun olan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden oluşan 200 kişi katıldı.

Aslan, programda yaptığı konuşmada, şimdiye kadar Irak'tan Türkiye'ye burslu gelen yaklaşık 2 bin öğrencinin lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladığını ifade etti.

Iraklı öğrencilere eğitim fırsatlarının sunulmaya devam edildiğini belirten Aslan, "Halihazırda Iraklı yaklaşık 366 öğrenci burslu bir şekilde eğitimlerine Türkiye'de devam ediyor" dedi.

Burslu bir şekilde okumak için ilk defa 1963 yılında 7 Iraklı öğrencinin Türkiye'ye geldiğini aktaran Aslan, şimdi ise yıllık ortalama 2 bin ila 3 bin öğrencinin burs başvurusu yaptığını kaydetti.

Dünyanın 180 ülkesinden Türkiye'de okumak isteyen ciddi bir talebin olduğunu söyleyen Aslan, şunları söyledi:

"Türkiye Bursları Programı'na 180 ülkeden yaklaşık 150 bin öğrenci başvuru yapıyor. Bu başvuruların içinden ise her yıl 5 bin öğrenci alıyoruz. Irak en çok başvuru aldığımız ülkeler arasında yer alıyor. Bu yüzden Irak'ın kontenjan sayısını artırma kararı aldık. Burs mülakatları sırasında Iraklı öğrencilerin Türkiye'ye gerçekten ilgilerinin olduğunu gördük."

Başkonsolos İnam ise "Erbil'de ilk defa Türkiye'de okuyanlar için bir buluşma programı gerçekleştiriliyor. İnşallah bu ve benzeri programların devamı gelir. Türkiye Bursları Programı, ülkemizdeki prestijli üniversitelerde okuma imkanı sağlayan önemli bir program. Başladığı ilk günden bu yana bir çok öğrenciye tüm dünya çapında imkan tanımıştır." dedi.

İnam, "Türkiye tarafından verilen bursların neticesini orta ve uzun vadede hepimiz göreceğiz." diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English