Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İkametini bu ilçeye aldıran çiftlere düğün hediye

Elazığ'ın Ağın ilçesinde belediye başkanlığı, ilçenin göç nedeniyle sürekli düşen nüfusunu artırmak amacıyla farklı bir uygulamayı hayata geçirdi. Belediye, ikametini ilçeye aldıran çiftlerin düğün masrafını karşılayacak.

İkametini bu ilçeye aldıran çiftlere düğün hediye
Ağın Belediye Başkanı Yılmaz Serttaş, 2000 yılında 3 bin 590 olan ilçe merkezi nüfusunun, göç sebebiyle 2016 yılında bin 672'ye düştüğünü belirtti.

Bir süre önce belediye olarak Ağın'da nüfusu artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getiren Serttaş, bu kapsamda evlenmeyi düşünen çiftlerin ikametlerini ilçeye aldırmaları halinde düğün masraflarını karşılamayı kararlaştırdıklarını söyledi.

Türkiye'deki tüm vatandaşların uygulamadan faydalanabileceğini dile getiren Yılmaz Serttaş, "Evlenmelerine mani bir durum yoksa, ikametlerini buraya almak kaydıyla herkesi kabul ediyoruz. Düğün salonu masrafını karşılayacağız, düğün arabasını biz süsleyeceğiz, orkestrasını, pastasını, meşrubatını biz vereceğiz. Nereden bakarsınız yaklaşık 15-20 bin liralık şehirde yapacakları düğün masrafını biz karşılayacağız.''

''Nikahlarını da ben kıyacağım"
Serttaş, yapılan araştırmalarda Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yaşayan 50 binden fazla Ağınlı olduğunu ve bunların genelinin memur olan ailelerden oluştuğunu dile getirdi.

Ağın'ın göç verme sebeplerinden birinin de eğitim seviyesi yüksek ilçe halkının memuriyet sebebiyle ilçe dışında yaşaması olduğunu aktaran belediye başkanı Serttaş, şöyle konuştu:

"İlçede yaşamaya karar veren çiftlere iş olanağı sağlamak amacıyla, yatırım yapmak isteyen iş adamlarına yer tahsisi konusunda destek olacağız. Bunun için istihdama yönelik projeler üzerinde çalışıyoruz. Ağın huzurlu bir ilçedir. Burada düğün yapmak, yaşamak çok rahat. Havası temiz, iklimi uygun, doğal zenginlikleri var. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz, gelsinler, düğünlerini yapsınlar, gönüllerince eğlensinler. Nikahlarını da ben kıyacağım.''

Kerküklü ve Telaferli Türkmenleri de bekliyoruz
Yılmaz Serttaş, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan 23 ilin kalkınması ve gelişmesi için hazırlanan ''Yatırım ve Destek Hamlesi'' programının Doğu ve Güneydoğu'daki illerde istihdamın artmasına ve göçün azalmasına büyük katkı sunacağını vurguladı.

Cazibe Merkezli Programı'ndan faydalanarak ilçede tekstil fabrikası kurulması için girişimcilerle temasta olduklarını aktaran Serttaş, şunları söyledi:

"Bu program sayesinde artık önümüz açıldı. İlçeye yerleşecek olanların 'İş bulamam' diye bir endişesi olmasın. Gelip yerleştikleri taktirde Ağın'da iş olanağı da artacaktır. Güneş enerjisi ve tarımsal sulamaya yönelik projelerimiz sürüyor. Yani kazma kürek işçisinden mühendise kadar herkesin çalışabileceği iş alanları açılacak. Tüm vatandaşlarımızı Ağın'a bekliyoruz. Kerkük ve Telafer Türkmenlerini de Ağın'a kazandırırsak, ilçede nüfus patlaması olacak."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English