Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İİT İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı

İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin: "Ele alınan en önemli hususlardan bir tanesi, İİT Genel Sekreterliğinin, İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği suçların soruşturulması için bağımsız uzmanlardan oluşan bir komisyonun kurulması çağrısı oldu" "ABD'nin kendi elçiliğini Kudüs'e taşıma kararının bir hükmü yoktur " "Bu konuya özel önem verdiği için şahsen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin, "Zirvede ele alınan en önemli hususlardan bir tanesi, İİT Genel Sekreterliğinin, İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği suçların soruşturulması için bağımsız uzmanlardan oluşan bir komisyonun kurulması çağrısı oldu." dedi.

Useymin, İİT Zirve Dönem Başkanı Türkiye'nin çağrısıyla düzenlenen İİT İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı'nın ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Yusuf bin Ahmed el-Useymin, gerçekleştirilen zirvede çok önemli konuları ele aldıklarını belirterek, "Zirvede ele alınan en önemli hususlardan bir tanesi, İİT Genel Sekreterliğinin, İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği suçların soruşturulması için bağımsız uzmanlardan oluşan bir komisyonun kurulması çağrısı oldu. Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı buradan ayrıldıktan sonra hızlı bir şekilde devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kudüs ve Filistin meselesi tüm İslam ülkeleri bağlamında hassasiyetle ele alındığı için konuyla ilgili daha önceden alınmış kararlar söz konusu olduğunu hatırlatan Useymin, "İİT'nin kuruluş amacı tamamıyla Filistindir. Bunlara atıflarda bulunuldu. Şüphesiz İsrail işgal devletinin son zamanda yapmış olduğu ihlaller ve saldırılar tamamıyla burada net bir şekilde kınanmıştır." diye konuştu.

Genel Sekreter Useymin, gerek Arap ülkelerinin gerekse de İslam ülkelerinin Filistin halkının maruz kaldığı ihlallerin takipçisi olacağını belirterek, bununla ilgili uluslararası kuruluşlar nezdindeki girişimlere devam edeceklerinin de altını çizdi.

Useymin, "Hiçbir şekilde tartışmanın kabul edilmeyeceği bir husus da başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasıdır. ABD'nin almış olduğu karar hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. ABD'nin kendi elçiliğini Kudüs'e taşıma kararının bir hükmü yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Yusuf bin Ahmed el-Useymin, Filistin halkını korumanın yanı sıra Kudüs'teki Müslüman ve Hristiyan kimliğinin korunması için maddi yardım kampanyası yürüteceklerini de sözlerine ekledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English