Son Dakika Haberler

Bakan Soylu: "Demokrasiye sahip çıkanlar kadar demokrasiyi istismar edenler de vardır. Belediyeler üzerinden, sivil toplumlar üzerinden ve değerleri üzerinden istismar edenler var. Buna da müsaade etmeyeceğiz. İşte önümüzdeki hükümet sistemi bir taraftan ülkenin daha etkin yönetilmesini, daha iyi kararlar alabilmesini ve bu kararların millet ile denetlenebilmesini sağlayacak sistemdir" "15 Temmuz da bu millet kendine oynanan ihanet oyununu çıplak elleriyle, birbirleriyle olan dayanışmasıyla, ina

Anadolu Ajansı haberine göre;
BATMAN (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Demokrasiye sahip çıkanlar kadar demokrasiyi istismar edenler de vardır. Belediyeler üzerinden, sivil toplumlar üzerinden ve değerleri üzerinden istismar edenler var. Buna da müsaade etmeyeceğiz. İşte önümüzdeki hükümet sistemi bir taraftan ülkenin daha etkin yönetilmesini, daha iyi kararlar alabilmesini ve bu kararların millet ile denetlenebilmesini sağlayacak sistemdir." dedi.

Bakan Soylu, Türkiye'nin en önemli adımlarını atmak üzere olduklarını belirterek, ülkenin 300 yıl önce 1699'da Karlofça Antlaşması ile gerileme dönemine itildiğini anımsattı.

"Ne zaman kafamızı dışarı çıkarmaya çalıştıysak kafamızı içeri sokmaya ittiler." diyen Soylu, şöyle konuştu:

"Etnik çatışmalarımızı ya da bir taraftan mezhebi ayrılıklarımızı bizim zenginlik olarak gördüğümüz farklılıklarımızı, istiklal mahkemelerini, bir taraftan darbeler ile bizi terbiye etmeye çalıştılar. Onların terbiyesi bizim bildiğimiz terbiyeden değildir. Onların terbiyesi para, madde, pul, onların terbiyesi bizim onlara tabi olduğumuzu içeren karşılığın ifadesidir. Türkiye'yi de bu milleti de birbirine düşüremeyeceksiniz. Bu oyunların üzerinden gelmenin en iyi yöntemi silahla şiddetle değil, 14 yıldır demokrasi ve sandıkla yapılıyor. Bunu sizler sağladınız. 'Şu başı kasketli başı örtülü olanları atın' dedikleri insanlar ile 'başörtülü' dedikleri insanları birbirine düşürmeye çalıştıkları, onlar bugün birlikteliği en iyi şekilde koruyor ve bunu her gün yarına umutla bakmaya çalışarak ortaya koyuyorlar."

Referandumun önemine değinen Soylu, 15 Temmuz'da halkın büyük bir birliktelik ortaya koyduğunu belirtti.

Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Demokrasiye sahip çıkanlar kadar demokrasiyi istismar edenler de vardır. Belediyeler üzerinden, sivil toplumlar üzerinden ve değerleri üzerinden istismar edenler var. Buna da müsaade etmeyeceğiz. İşte önümüzdeki hükümet sistemi bir taraftan ülkenin daha etkin yönetilmesini, daha iyi kararlar alabilmesini ve bu kararların millet ile denetlenebilmesini sağlayacak sistemdir. Demokrasiyi güçlendirecek, yükseltecek ve ülkemizin yatırımlarını hızlandıracak istikrarı sağlayacak ve Türkiye'nin dünya ile rekabet etmesini sağlayacak."

Terör örgütlerinin sözde "özerklik" ile ilgili oyunlarını ve milleti korkutma politikalarını eleştiren Soylu, şu değerlendirmede bulundu:

"Van'da akıtılan kanı evlerinde pusula bırakılarak 'sakın ha bir şey yapma', sandıklarda görevlendirdiğimiz insanlara 'sizi ziyarete geldik hayırlı olsun dileklerimizi ileterek' el altında tehdit ederek en alasını yapanların 7 Haziran, 1 Kasım arası bu ülkenin huzurunu, birliğini, beraberliğini parçalamaya çalışanlara karşı bir de duyarsız olanları hatırlayın. Yarına ait kendi siyasi düşüncesini ve kendi siyasi gelecekleri yüzünden ülkenin birliğini ve beraberliğini heba edenleri bir kez daha düşünmenizi istiyoruz. Memleketi kaosa, memleketi istikrarsızlığa sokup bu ülkenin güçlü dirayetli olmasını engelleyecek bir karşılık istediler. Peki ne oldu? 1 Kasım'da millet sandığa geçti ve bu millet tercihini yaparak hem demokrasinin yükselmesi, güçlenmesi, hem birliğinden ve beraberliğinden yana oldu."

Soylu, terörle amansız şekilde mücadele ettiklerini belirterek, güvenlik güçlerinin eksi 30 derecede vatandaşları tehdit etmeye çalışanlara karşı fırsatı vermediğini vurguladı.

Terör örgütünü tasfiye edeceklerini vurgulayan Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunu yaparken de diğer taraftan da nasıl üniversitelerimizi, iş alemimizi, nasıl esnafımızı, nasıl insanımızı düşünüyorsak vatandaşlarımızla yarına eşit vatandaşlık müessesi altında güçlü adımlar atacağız. Bunu beraber sağlayacağız. Bunu Türkiye'de gerçekleştirebilecek yegane teşkilat sizlersiniz. Başka kimse, bunu bu şekilde ortaya koyamaz. Bugünün Türkiyesi, dünün Türkiyesi değildir. Bundan 15 yıl önce de 2016'nın, 2017'nin Türkiyesi olmayacaktır. Hızlı ivmesi, yükselme ivmesi aynı şekilde devam edecektir. Bu anlayışla birlikte inanıyorum ki bu önümüzdeki halk oylamasında büyük bir mücadeleyi, büyük bir gayreti ortaya koyacağız. Yine geleceğiz, yine birlikte olacağız, adım adım her yeri gezeceğiz. Bunu ifade etmek istiyorum ki buradan güzel bir sonuç çıkarıp ülkemizi yarınlara, aydınlık geleceğe ve ülkemizin birlik ve beraberliğine hep beraber taşıyacağız."

Bakan Soylu, 15 Temmuz'un tarihin dönüm noktası olduğunu belirterek, "15 Temmuz'da bu millet kendine oynanan ihanet oyununu çıplak elleriyle, birbirileriyle olan dayanışmasıyla, inancıyla bozdu. Şimdi bunu taçlandırmanın, bunu yeni bir hükümet sistemine döndürmenin günü bizim halk oylaması günümüzdür. Tek tek gideceğiz sandıklarımıza sahip çıkacağız. Aynen 1947'de Toroslarda, Mersin'de o kadınların sandık bizim namusumuzdur diyerek sahip çıktıkları gibi sahip çıkacağız. Bir oy bizim için her şeydir. İkna edeceğiz, ifade edeceğiz, anlatacağız ama sandıkların başından da ayrılmayacağız. Hiç endişe etmeyin, sonuç her zaman halkımıza ve hakkımıza inananların olmuştur." ifadelerini kullandı.

Soylu, "Bu bizim seçimimiz değildir. Bizden sonra geleceklerin seçimidir, yüz yıl sonrası Türkiye'nin seçimidir. Dünyada mağdur ve mazlum olmuş bu coğrafyadan ümit bekleyenlerin seçimidir. Bize bırakılan emanetlerin yarına vakarla ve onurla taşınmasının seçimidir. Bunu hep birlikte sağlayacağız, gerçekleştireceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Batman İl Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Bardakçı, Soylu'ya Kur'an-ı Kerim hediye etti.

(Bitti)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English