Son Dakika Haberler

"Ey Kato Dağı... Ne oldu Kato Dağı'na? Hani yüzlerce mağaranız vardı? Evlatlarımız orada ay yıldızlı bayrağımızı dikmişler, 'Burası bizim yerimizdir, yuvamızdır, ovamızdır.' diyorlar" "Madem senin derdin sivil can kayıplarıydı, geçtiğimiz ağustos ayında üç gün içerisinde iki tane Amerikan predator insansız hava aracı sivil yerleşim yerlerinin üzerine düştü, ağzını açtın mı, tek kelime ettin mi?" "Diyarbakır'dan milletvekili adayı olsaydın CHP'den. O kadar delikanlısın ya. Hadi git Diyarbakır'a..

Anadolu Ajansı haberine göre;
TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ey Kato Dağı... Ne oldu Kato Dağı'na? Hani yüzlerce mağaranız vardı? Evlatlarımız orada ay yıldızlı bayrağımızı dikmişler, 'Burası bizim yerimizdir, yuvamızdır, ovamızdır.' diyorlar." dedi.

Soylu, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'ye istediği zaman terörist, istediği zaman uyuşturucu, istediği zaman da kaçak sokmak isteyenler olduğunu söyledi.

Onların, istediklerini yapmak, Türkiye'nin sınırlarını kevgir olarak kullanmak istediğini ifade eden Soylu, "Bu imkanları da elden gitti. 1 Ocak'tan 31 Ağustos'a kadar geçen sürede bu araçlarla yapılan keşif ve gözetlemelerle toplam 264 terörist etkisiz hale geldi. Jandarmamıza silahlı İHA alalı 4 ay oldu, 59 teröristi bizatihi silahlı İHA ile etkisiz hale getirdik. 126 sığınak ele geçirildi. Bomba yapımında kullanılan malzemeler, silahlar, çok miktarda uyuşturucu." diye konuştu.

Operasyonlara hiç ara vermeden devam edeceklerini vurgulayan Soylu, 20 Kasım'a kadar teröristlerin iflahını keseceklerini belirtti.

Soylu, kışın da bir saniye bile durmadan mücadeleye devam edeceklerini dile getirerek, güvenlik güçlerinin büyük heyecan içerisinde olduğuna dikkati çekti.

"Ey Kato Dağı... Ne oldu Kato Dağı'na?" ifadesini kullanan Soylu, şöyle devam etti:

"Hani yüzlerce mağaranız vardı? Evlatlarımız orada ay yıldızlı bayrağımızı dikmişler, 'Burası bizim yerimizdir, yuvamızdır, ovamızdır.' diyorlar. Bunların derdi bu kayıplar falan değil. Madem senin derdin sivil can kayıplarıydı, geçtiğimiz ağustos ayında üç gün içerisinde iki tane Amerikan predator insansız hava aracı sivil yerleşim yerlerinin üzerine düştü, ağzını açtın mı, tek kelime ettin mi? Bize geldi mi yeri göğü inletiyorsun, her türlü iftirayı, her türlü karalamayı, her türlü saptırmayı ortaya koyuyorsun ama Amerikan İHA'larına tek bir laf edemiyorsun. Sen nasıl bir milletvekilisin ve kimin milletvekilisin? Niçin tek kelime edemedin, 'Ya bir okulun üzerine düşseydi.' demedin. Sen avukat mısın, milletvekili misin? Avukatsan kimin avukatısın, milletvekiliysen kimin milletvekilisin? Bu milletin bunu bilmeye hakkı var."

- "Bu bir siyaset değildir, bu resmen seçmeni aldatmak, resmen milleti aldatmaktır"

Soylu, konuşmasında şu değerlendirmede bulundu:

"Niye İstanbul'dan milletvekili adayı oldun? Diyarbakır'dan milletvekili adayı olsaydın CHP'den. O kadar delikanlısın ya. Hadi git Diyarbakır'a... Çünkü orada kimleri dolandırdığını, kimlerin ocaklarına incir ağacı diktiğini bütün Diyarbakırlılar biliyor senin. Biz senin cemaziyelevvelini de biliyoruz ama haklarını savunmaya gelince operasyonda ölen teröristlerin haklarını savunuyorsun değil mi? Bu bir siyaset değildir, bu resmen seçmeni aldatmak, resmen milleti aldatmaktır. Kars Çemçe Madur'da bizim evlatlar gene bir teröristi hakladı. Tesadüf bu ya kim çıkar teröristlerden birisi? Kılıçdaroğlu'na Artvin'de yol üzerinde taciz yapan teröristlerden birisi çıkar. Peki bu teröristler orada nasıl keşfedildi? İnsansız hava araçlarıyla beraber. Cenab-ı Allah'ın tokadı işte. Bunu da anlayın ya bunu da anlayın bari Cenab-ı Allah'ın tokadı."

Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafına değinen Soylu, şöyle devam etti:

"Ankara'dan İstanbul'a giderken atletle poz verirsin öyle mi? O giyindiğin atlet bize o gün lazım değildi. Hürriyetini, özgürlüğünü, milletini ve memleketini işgal etmeye çalışan o meczuba ve o meczubun uşaklığını yapanlara karşı bu millet, sen Bakırköy'de kırmızı koltukta kravatla takım elbiseyle otururken atletiyle donuyla sokağa çıktı ve özgürlüğünü kurtarmaya çalıştı. Atletle poz vermedi bu millet. Atletle gazi, şehit oldu ve büyük mücadele verdi bu millet."

Soylu, siyasi hayatı ve AK Parti'ye katılım sürecini anlatarak, her daim memleketleri, milletleri, davaları ve inançları için bu yolda her şeye hazır olduklarını sadece sözlerle değil, yaptıklarıyla da ortaya koymaya çalıştıklarını belirtti.

Bu millete layık olmanın, bu sorumluluğu taşımanın kolay olmadığına dikkati çeken Soylu, bazen ayakları vücutlarını taşıyamayacak noktaya gelmesine rağmen yine aynı hizmeti ortaya koyduklarını ifade etti.

- "Emanetiniz emanetimizdir, Allah bizi size mahcup etmesin"

Siyasi hayatında aldığı görevleri sıralayan Soylu, çocuklarına bırakacağı yegane mirasın, Trabzon milletvekilliği olduğunu söyledi.

Soylu, kongrelerin siyasi partilerin en önemli alanları olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"2019'u buradan inşa ediyoruz. 2019'dan sonraki sıçramamızın heyecanını bu salonlardan ve sizlerden alıyoruz. Kıymetli Cumhurbaşkanımız liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte inşallah 2023'ü de 2053'ü de 2071'i de bu kadrolarla ve aziz ve asil milletimizle beraber yakalayacağız. Ne söylerlerse söylesinler merak etmeyin yerli milli arabamızı da uçağımızı da yapacağız ve bilsinler ki dünyanın ilk 10 büyük devletinden birisi de olacağız. Emanetiniz emanetimizdir, Allah bizi size mahcup etmesin."

Soylu'nun, Vakfıkebir'deki yatırımlarla ilgili bilgi de verdiği kongreye AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de katıldı.

(Bitti)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English