Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Hz. Mevlana cevher değerinde bir İslam hukukçusudur"

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Sanat Buluşmaları kapsamında düzenlediği söyleşi programında Konyalılarla buluşan Mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer, Hz. Mevlana’nın 17 Aralık’ta bir iki magazin televizyon programının anlattığı kişilikten ibaret olmadığını belirterek, Hz. Mevlana’nın çok önemli cevher değerinde bir İslam hukukçusu olduğunu vurguladı. Programı sunan Şair Serdar Tuncer de birbirinden güzel şiirler seslendirdi.

“Hz. Mevlana cevher değerinde bir İslam hukukçusudur“
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Sanat Buluşmaları’na Hz. Mevlana ile ilgili birikimiyle tanınan Mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer ile Şair Serdar Tuncer katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirilen programda konuşan Ömer Tuğrul İnançer, bilgiye haddinden fazla önem verildiğini, insanların her şeyini neticeye göre ayarladığını ifade etti. İnançer, “Çalışıyoruz, hedefimiz para kazanmak. Sofraya oturuyoruz hedefimiz karnımızı doyurmak. Bunların hepsi bir hedef. Müminlerin hedefi ahirette Cenab-ı Allah’a doğru hesap vermek. Yaptığımızdan mesulüz, bildiğimizden değil. Onun için bilgi çok önemli değildir. Diyeceksiniz ki insan bildiğini işler, öyleyse bilgi lazım. Ben lazım değil demedim. Yapmayınca işe yaramıyor dedim” diye konuştu.



Toplumdaki Hz. Mevlana algısını da eleştiren İnançer, “Hz. Mevlana 17 Aralık’ta bir iki magazin gazetesinin veya bir iki magazin televizyon programının anlattığı bir zat değildir. Yiyelim, içelim, çalalım, dönelimden ibaret değildir. Bunlar da var ama sadece bunlardan ibaret değil. Bunca senedir konuşuyoruz bunu bir türlü öğretemedik. Hz. Mevlana çok önemli cevher değerinde bir Hanefi fakihidir. Yani İslam hukukçusudur” ifadelerini kullandı.



Söyleşiye katılan Şair Serdar Tuncer de okuduğu birbirinden güzel şiirler ve sohbeti ile programa renk kattı.

Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, İnançer ve Tuncer’e teşekkür ederek, İslam Düşünce Atlası hediye etti.



Programa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı ile Hz. Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru da katıldı.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English