Son Dakika Haberler

Bartın 75. Yıl Huzurevi sakinleri, günde iki kez antrenmana çıktıkları bocce sporu sayesinde, hem hareket kabiliyeti kazanıp sağlıklarına yatırım yapıyor hem de Türkiye çapındaki turnuvalara katılarak sosyalleşme imkanı buluyor Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dal: "Yeniden hayata bağlandılar diye düşünüyorum. Bocce sporunun, sosyal ve fiziksel yönden yaşlılarımıza çok önemli katkısı oldu" Huzurevi sakinlerinden Tozan: "Şimdi de yeni bir turnuvaya hazırlanıyoruz. Çok iyi bir şey, hareket etm

Anadolu Ajansı haberine göre;
BARTIN (AA) - Bartın 75. Yıl Huzurevi sakinleri, oyuncuların, yuvarladıkları topları hedef topa yakın atmak için çaba gösterdiği "bocce" sporu sayesinde, hem sağlık için hareket ediyor hem de turnuvalara katılarak sosyalleşiyor.

Türkiye'de 90'lı yılların başından beri tanınmaya başlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının da ülke genelindeki huzurevi sakinleri için uygun gördüğü sporlardan biri olan bocce, Bartın 75. Yıl Huzurevi'ndeki yaşlılar tarafından de beğeniyle oynanıyor.

Aralarında kurdukları iki takımla, tatlı bir rekabet ile mücadele eden huzurevi sakinleri, yaklaşık 2 yıldır oynadıkları bocce sayesinde dinç kalmaya çalışırken, bir yandan da Bartın, Karabük, Zonguldak ve Kastamonu illerini kapsayan huzurevleri arası bölge turnuvasına hazırlanıyor.

- "Yeniden hayata bağlandılar"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekeriya Dal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, huzur evinde yaşayan yaşlıların, bocce sporu ile yeniden hayata bağlandıklarını dile getirdi.

Bakanlığın, boccenin ülke genelindeki huzur evlerinde oynanmasına karar verdiğini belirten Dal, “Bakanlığımızın bu kararıyla biz de kentimizdeki huzurevinde böyle bir uygulama başlattık. Bocce sahası oluşturduk. Yaşlılarımız, daha önce Antalya'da düzenlenen huzurevleri arası yarışmaya girdiler. Yarışmada dereceye giremedikleri için çok üzüldüler ancak böyle bir yarışmaya katıldıkları içinde çok sevindiler." diye konuştu.

Dal, yaşlıların bu spor ile yeniden hayata bağlandığını vurgulayarak, "Boccenin, sosyal ve fiziki yönden de yaşlılarımıza çok önemli katkısı oldu. Karabük'te yapılacak olan yarışmada, yaşlılarımızdan başarı bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

- "Çok iyi bir şey, hareket etmiş oluyoruz"

Huzur evinde yaşayan 77 yaşındaki engelli Yusuf Tozan da yaklaşık 2 yıldır bocce sporu yaptıklarını anlattı.

Daha önce sahaları yokken okul bahçelerinde bu sporu icra ettiklerini aktaran Tozan, “Huzurevlerinde bu uygulamayı başlatanlardan Allah razı olsun. Müdürümüzün sayesinde Antalya'ya gittik. Şimdide yeni bir turnuvaya hazırlanıyoruz. Çok iyi bir şey, hareket etmiş oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Bir başka huzurevi sakini Mehmet Süreyya Dadaylı da yaklaşık 1 yıl önce buraya geldiğini belirterek, “Buraya geldiğim günden beri bu sporu oynuyoruz. Önceden kendi sahamız yoktu ama şimdi burada kendi sahamız var. Antrenörümüz de bizi yönlendiriyor." dedi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English