Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Hizbullah'a yönelik yaptırımlar nedeniyle kuşatılmış durumdayız"

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn: "Lübnan, bölgeye uygulanan yaptırımların gölgesinde kalıyor. Lübnan'ın özellikle Suriye ile çalışamaması ve Hizbullah'a yönelik mali yaptırımlar nedeniyle kuşatılmış durumdayız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BEYRUT (AA) - Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Hizbullah'a yönelik yaptırımların tüm halkı etkilediğini söyledi.

Avn, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine 25-26 Mart'ta Moskova'ya gerçekleştireceği ziyaret öncesi başkent Beyrut'taki Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Rus basınına konuştu.

İki ülke ilişkilerinin yanı sıra Lübnan hükümetinde yer alan Hizbullah'a yönelik yaptırımlar ve Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönüşü gibi konulara değinen Avn, Lübnan'ın tarafsız bir ülke olduğunu ve hiç kimsenin kendileri ile diğer ülkeler arasına giremeyeceğini söyledi.

Hizbullah'a uygulanan yaptırımların tüm Lübnanlıları ve ülkedeki bankaları etkilediğine dikkati çeken Avn, Lübnan'daki bankaların Hizbullah ile bağlantısı olacak endişesiyle müşterilerine şüpheyle yaklaşmak zorunda kaldığının altını çizdi.

Ülkesinin, başkalarına ve özellikle de İran'a uygulanan yaptırımların gölgesinde yaşadığına işaret eden Avn, "Lübnan, bölgeye uygulanan yaptırımların gölgesinde kalıyor. Lübnan'ın özellikle Suriye ile çalışamaması ve Hizbullah'a yönelik mali yaptırımlar nedeniyle kuşatılmış durumdayız." dedi.

Lübnan'ın uluslararası kuralları göz önünde bulundurduğunu ancak ulusal çıkarları doğrultusunda yoluna devam edeceğini kaydeden Avn, Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmesi konusunda uluslararası toplumun kendilerine yardımcı olmadığını dile getirdi.

Bugüne kadar Lübnan'dan 172 bin Suriyeli mültecinin gönüllü şekilde ülkesine döndüğünü hatırlatan Avn, Lübnan olarak Suriye'nin yeniden imarına katkıda bulunmaya hazır olduklarını kaydetti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ayrıca uluslararası toplumun Suriye krizine dair siyasi çözüm bulunması noktasında mültecileri baskı aracı olarak kullanmak istediğini ifade etti.

Beyrut yönetimi bir süredir Suriyeli mültecilere gönüllü olarak ülkelerine dönmeleri çağrısı yapıyor ve bu konuda uluslararası toplumun desteğini istiyor.

Lübnan resmi verilerine göre 2011'de patlak veren iç savaş nedeniyle yaklaşık 1,5 milyon Suriyeli Lübnan'a göç etti. BM verilerine göre ise bu sayı 1 milyonun altında.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English