Son Dakika Haberler

Hidayet Türkoğlu'ndan SGM Tahkim Kuruluna tepki

Eklenme Tarihi: 17.10.2017 - 19:30

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Türkoğlu: "Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulunun, Anadolu Efes'e verilen -3 puanı, 4,5 ay sonra -1 puana, yöneticilere uygulanan cezaları ise bir bölü dörde kadar düşürdüğünü üzülerek öğrendik" "Tahkim Kurulunun kararının içimize sinmediğinin bilinmesini isteriz"



İSTANBUL (AA) - Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulunun, Tahincioğlu Basketbol Süper Lig ekiplerinden Anadolu Efes'e verilen cezayı indirmesine tepki gösterdi.

Hidayet Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, geçen sezon play-off serisinde 3 Haziran'da Beşiktaş Sompo Japan karşısında Anadolu Efes'in, başkanı ile genel koordinatörünün talimatıyla protesto amaçlı sahayı 6 dakika terk ettiğini ve bu yüzden federasyon olarak lacivert-beyazlı kulübe -3 puan silme cezasının verildiğini hatırlattı.

TBF'nin 7 Haziran'da verdiği bu kararının diğer federasyonlara da örnek teşkil ettiğini ancak 4,5 ay sonra SGM Tahkim Kurulunun cezada indirime gittiği aktaran Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulunun, Anadolu Efes'e verilen -3 puanı, 4,5 ay sonra -1 puana, yöneticilere uygulanan cezaları ise bir bölü dörde kadar düşürdüğünü üzülerek öğrendik. Emanet edilen kamusal görevin ziyadesiyle farkında olup, adalet alışkanlığı da herkesin takdirinde olan federasyonumuzun duruşunu zedeleyen, sporun ve spor hukukunun muhtaç olduğu hıza 4,5 ayda cevap verip, fiil-ceza dengesinden uzak ve hiçbir gerekçesi de olmayan Tahkim Kurulu kararının içimize sinmediğinin bilinmesini isteriz."

Geçmiş dönemde bir kadın basketbolcunun milli takıma gelmediği için cezalandırıldığı ancak bu cezanın da Tahkim Kurulu tarafından kaldırıldığını hatırlatan TBF Başkanı Türkoğlu, "Üyelerinin seçimi ve çalışma tarzının derhal yeniden değerlendirilmesi gerektiğine inandığımız Tahkim Kurulu'nun bu şekildeki yargılama tarzının ülke sporuna ciddi zarar vereceği konusunda kamuoyunu bilgilendirir, bu hususu gerekli çalışmaları yapmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımızın takdirlerine sunarız." ifadelerini kullandı.

TBF Yönetim Kurulu, söz konusu maçla ilgili Anadolu Efes'e -3 puan ceza, kulüp başkanı Tuncay Özilhan ve genel direktör Alper Yılmaz'a dörder ay hak mahrumiyetiyle 40'ar bin lira para cezası, lacivert-beyazlı kulübe de 40 bin lira para cezası vermişti.


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”