Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hestourex Fuarında Konya'nın kamu hastaneleri tanıtıldı

Hestourex 2017 fuarına katılarak stant açan Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği "Sağlık Turizmi" konusundaki iddialı projelerini katılımcı ülkelerin yabancı temsilcileri ile paylaştı.

Hestourex Fuarında Konya’nın kamu hastaneleri tanıtıldı
Bu yıl ilki düzenlenen Dünya Sağlık ve Spor Kongre Fuarı (Hestourex) Antalya’da gerçekleştirildi. 150 ayrı ülkeden yaklaşık 4 bin katılımcının buluştuğu fuarda Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği de stant açtı.

Dört gün boyunca açık olan fuarda ziyaretçilere Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yetkilileri tarafından sağlık turizmi yönünden Konya’yı ön plana çıkartabilecek tedavi alanları detaylı bir şekilde anlatıldı. Dünyanın dört bir yanından sağlık, spor ve alternatif turizm temsilcilerinin ziyaret ettiği Konya standında pek çok ülke temsilcisi ile yüz yüze görüşmeler yapılarak sağlık turizmi alanında karşılıklı anlaşmalar yapılması için ilk adımların da atılması sağlandı.

Konya’nın sağlık alanında geldiği noktayı gösterme adına İngilizce olarak bastırılan katalogların da dağıtıldığı fuarda, Konya Kamu Hastaneleri Birliği'nin standı yoğun ilgi gördü. Stantta Finlandiya, Macaristan, İran, Katar, Suudi Arabistan, Rusya, Belarus, Gürcistan, Fas ve Ürdün gibi pek çok ülke temsilcileri ile yüz yüze görüşmeler yapılarak, Konya'nın sağlık alanında vermiş olduğu hizmetler hakkında bilgi verildi.



Konya’nın sağlık turizminde öncü şehirlerden birisi haline gelmesi için gerekli çalışmaların yapılmaya başlandığını ifade eden Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Koç, “Genel Sekreterliğimiz, kamu hastaneleri adına çok güçlü bir sağlık donanımına sahiptir. Konya’nın sağlık alanında yakaladığı başarıyı uluslar arası alana da taşımalı ve sağlık turizminde söz sahibi olan bir şehir hedefine ulaşmalıyız. Şehir olarak potansiyelimizi ortaya çıkartıp bu potansiyeli yabancı katılımcılara doğru anlatmayı başarabilirsek sağlık turizmi alanında Konya’nın hangi noktalara geleceğini hep birlikte görmüş olacağız” dedi. 



Sağlık turizminin dünyadaki yıllık cirosunun 150 milyar dolar düzeylerinde olduğunu belirten Prof. Dr. Koç, “Sağlıkta Dönüşüm Programı ile sağlık hizmetlerinde devrim yapan Türkiye, bu başarısını uluslararası alana da taşımak ve sağlık turizminden daha fazla pay almayı hedeflemektedir. Bu bağlamda bizlerde Konya olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirerek bu pastadan imkânlarımız ölçüsünde yararlanmak istemekteyiz” dedi.



Sağlık turizmi çalışmalarının uzun soluklu projeler sonucunda başarı getireceğinin bilincinde olduklarını da vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Amacımız Konya’nın pek çok alanda olduğu gibi sağlık turizmi alanında da Türkiye’nin gıpta ile baktığı bir il konumuna gelebilmesidir. Şu anda inşaatı devam eden ve yaklaşık 2,5 yıl sonra açılması planlanan en üst teknolojiyle donatılacak olan şehir hastanemizle birlikte Konya'mızı sağlık alanında da marka bir şehir yapmayı hedefliyoruz. Konya’nın potansiyeli düşünüldüğünde bu hedeflerimize ulaşmak çok zor olmayacaktır” dedi.





 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English