Son Dakika Haberler

Hentbolun sürpriz takımında hedef Beşiktaş galibiyeti

Eklenme Tarihi: 07.11.2014 - 14:30

Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde ilk kez bu yıl mücadele eden ve 5 maçta 4 galibiyet alan Amasya Taşova YİBO'da hedef, Beşiktaş Mogaz'ı İstanbul'a puansız göndermek Antrenör Günal: "Beşiktaş Mogaz'dan puan alırsak bizim için olmaz ama hentbol camiası için güzel sürpriz olur. Taşova'nın adının duyulması adına çok önemli bir maça çıkıyoruz"

AMASYA (AA) - MÜMİN ALTAŞ - Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde ilk kez bu yıl mücadele eden ve aldığı sonuçlarla hentbol camiasında dikkatleri üzerine çeken 9 bin nüfuslu ilçe takımı Amasya Taşova YİBO'da hedef, Beşiktaş Mogaz'ı yenmek.

Antrenör Hakan Günal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eylül ayında takımın başına geldiğini ve yapılan kamp çalışmalarının ardından Türkiye Kupası maçları oynadıklarını söyledi.

Ligde çekilen iyi kuranın ardından ilk 4 haftayı galibiyetle kapattıklarını ifade eden Günal, "Aldığımız başarılı sonuçlar hentbol camiası adına sürpriz. Bizim adımıza sürpriz değil. Çünkü kulübümüz üst sıralarda yer alacak bir takım gibi görülmüyordu. Oyuncularımızın iyi performansı sonucu 4 galibiyet aldık" şeklinde konuştu.

Günal, hafta sonu sahalarında, 1976 yılından bu yana profesyonel anlamda hentbol oynanmaya başlandığı günden beri liglerde olan Beşiktaş Mogaz'la karşılaşacaklarını belirterek, siyah beyazlı ekibin çok önemli hentbol kültürüne sahip olduğunu dile getirdi.

- "Beşiktaş'a karşı oynamak gurur verici"

Siyah-beyaz takımın şampiyonlar liginde Türkiye'yi temsil ettiğini anımsatan Günal, şunları kaydetti:

"Böyle bir takımla mücadele etmek en başta bize gurur verir. Önemli olan oraya çıkınca hentbol adına güzel veriler ortaya koyabilmek. Buradan galibiyet de mağlubiyet de çıkabilir. İki takımda hentbol adına doğruları yaparsa izleyenler de zevk alır. Beşiktaş Mogaz'dan puan alırsak bizim için olmaz ama hentbol camiası için güzel bir sürpriz olur. Taşova'nın adının duyulması adına çok önemli bir maça çıkıyoruz."

- "Aldığımız galibiyetler play-off için umutlandırıyor"

Günal, ligde ilk haftalarda hazır gözükmeyen takımların kadrolarına takviyeler yaptıklarını, kendilerinin de transfer çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Yapılacak takviyeyle ligde daha iyi noktalara geleceklerini anlatan Günal, "Ben buraya geldiğimden beri ligde kalmanın hedef olduğunu söylüyordum ancak ligde kalmanın garantisi play-off'a kalmaktır. Yakaladığımız galibiyet serisi bizi umutlandırıyor. Play-off'a kalmayı başaracak güçteyiz" dedi.


Kaynak: