Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

HEM Müdürü, Osmanlıca kursuna gidiyor!

Konya’nın Beyşehir ilçesinde Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından açılan kursta, kurumun müdürü de kursiyer olarak Osmanlıca öğreniyor.

HEM Müdürü, Osmanlıca kursuna gidiyor!

HEM tarafından açılan 64 saat süreli ilk kademe Osmanlıca kursuna toplumun her kesiminden bireyler yoğun ilgi gösteriyor. HEM Müdürü Süleyman Siper de kurs verilen sınıfta kursiyerlerin arasına oturarak Osmanlıca eğitimi alıyor.

Beyşehir Kaymakamlığı’nın himayesinde, İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri işbirliğinde başlatılan kurs hakkında açıklama yapan HEM Müdürü Süleyman Siper, son dönemde Osmanlıca’nın artık Türkiye’nin gündeminde yer alan bir ders konusu olduğunu vurgulayarak, “Bana göre de geç kalmış bir gündem; çünkü Osmanlıca bizim geçmişimiz, köklerimiz, malum kökü olmayanın geleceği de olmaz. Bu anlamda bizlerde belki Konya ilçeleri arasında çok ön adım alan bir çalışma başlattık” dedi.

HEM bünyesinde açılan kursa imamlık ve öğretmenlik yapan, devlet memuru, öğrenci ve bayanların da yer aldığı toplumun her kesiminden kursiyerin katıldığını vurgulayan Siper, “Ben de acizane kursiyer olarak buradayım. Çok istiyorum Osmanlıca’yı iyi bir şekilde öğrenmek. En azından ‘dedemin kabrini okumak istiyorum’ dedi bir arkadaşımız. En basitinden buradakilerin birçoğunun dededen kalma el yazmaları, kitabeleri var, bunları okumak istiyorlar. Konya da bu manada çok ayrı bir şehir, Selçuklu’nun başkenti. Her türlü Osmanlı’ya teşne olan her şey var. Medreseler, hanlar, hamamlar, kitabeler, yazılar, çiziler var. Bir de Konya’nın bir duyarlılığı var. Biz bu anlamda bir şeyi başlatmış olduk. Duyarlılık gösteren katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HEM olarak Beyşehir’de Osmanlıca kurslarını aralıksız olarak devam ettirmeyi düşündüklerini de dile getiren Siper, bu kursları okullarda ve her kesimden insanlar arasında yaygınlaştırmayı planladıklarını söyledi. Halen devam eden kursun birinci kademe bir öğretim programı olduğunu, bunun ikinci kademesini de açmak istediklerini, akademik Osmanlıca çalışmak isteyenler olduğunu vurgulayan Siper, bu anlamda da ihtiyaca cevap vermek istediklerini kaydetti. Siper, kendisinin de kursiyer olması konusunda ise, yaptıkları mesleğin öğretmenlik olduğunu hatırlatarak, “Öğrencilik de farklı bir güzellik, bazı bilgileri tazeliyoruz. Ne bileyim sınıf ortamında sırada oturmanın hazzını yaşıyoruz. Yeni şeyler öğrenmenin keyfini yaşıyoruz. Dostluklar gelişiyor, yeni arkadaşlarla tanışıyoruz. Mükemmel bir şey, ben herkese hararetle tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Osmanlıca Kursu Öğretmeni Hande Taşcı da, son dönemde gündemde olan Osmanlıca dersinin bundan sonra tüm liselerde görülmesinin gündemde olduğunu vurgulayarak, “Biz bir altyapı yapmış olmak amacıyla başlamış bulunmaktayız. Tüm bireylere hitap eden bir kurs bu... Kurs bittikten sonra öğrencilere yönelik olarak açacağız. Gündüz ve akşam saatlerinde yine kurslarımız devam edecek. İkinci, üçüncü kurlar devam edecek. Daha ileri seviyelerde kurslarımız olacak. Osmanlıca, herkesin öğrenmesi gereken bir ders, daha önceki atalarımızdan, dedelerimizden kalan eserleri okumak açısından, geçmişimizi daha iyi öğrenmek açısından daha iyi olacaktır herkes için. Şu anki öğrencilerimiz çok iyi, iyi gidiyoruz, umarım bundan sonrakilerde öyle olur. Zaten çok zor değil, Arapça’yı bilen herkesin kolaylıkla öğrenebileceği bir dil Osmanlıca. 64 saatlik bir ders saatimiz var, bu sürede Osmanlıca öğrenilebilir. Daha sonra ise yine ikinci kurda 64 saat olmak üzere onda daha ileri seviyede dersler düşünüyoruz” dedi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • ST
    selim tuncer
    9 yıl önce

    boşu boşuna osmanlıca diye insanların zamanını çalıyorlar. osmanlıcanın 90milyon sayfa arşivi varmış. o bitince ne olacak. her 1 yılda sadece tıpta 100 milyon sayfa yayın çıkıyor.insanları kandırıyorlar.bundan sonra osmanlıda gelmez,osmanlıcada.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • HI
    Hasan İlhan
    9 yıl önce

    Osmanlıca kursuna gidelim dedik.Yaş şartına uymuyor diye kursa kayıt yapılmıyor.Diğer tarafdan da hükümet teşvik ediyor.Bu nasıl iş anlaymadım.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English