Son Dakika Haberler

Kongrede, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile milletvekilliği ve parti üyeliği düşürülen Yüksekdağ'ın mektupları okundu Demirtaş: "Tüm arkadaşlarımızın, parti yönetimimizin, kurumlarımızın ve bileşenlerimizin katkısı ve desteği ile somut bir 'Demokrasi ve Barış Mücadelesi Planı' hazırlanması gerekiyor" "Siyasi sorumluluğumuz gereği içeride de olsak dışarıda da, bizler bu doğrultuda mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Halkların Demokratik Partisinin (HDP) 3. Olağanüstü Kongresi'nde, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile milletvekilliği ve parti üyeliği düşürülen Figen Yüksekdağ'ın mektupları okundu.

Dünya Ticaret Merkezi'nde yapılan kongrede, Demirtaş'ın mektubunu, HDP Sözcüsü Osman Baydemir okudu.

Demirtaş, mektubunda, demokratik siyaset kanallarının neredeyse tümden kapatıldığını ileri sürerek, ancak ne olursa olsun HDP'nin demokratik siyasetten vazgeçmeyeceğini, siyasal sorunların çözümü için şiddet dışı yöntemlerde ısrar edeceğini belirtti.

Bugün ağırlıklı olarak Ortadoğu ve Afrika'da vahşet boyutlarına ulaşmış savaş-çatışma durumlarına tanıklık edildiğine dikkati çeken Demirtaş, "Maalesef ülkemizde de sınırlarımızın hemen ötesinde de bu acı tablo değişmiyor." ifadesini kullandı:

Barış çığlığı yükseltmenin barışı sağlamaya yetmediğini ifade eden Demirtaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Elbette 'barış, barış' demekten vazgeçmeyeceğiz. Ancak, bunu demekle sorumluluğumuzu tam olarak yerine getirmiş de sayılmayız. Bu nedenle tüm arkadaşlarımızın, parti yönetimimizin, kurumlarımızın ve bileşenlerimizin katkısı ve desteği ile somut bir 'Demokrasi ve Barış Mücadelesi Planı' hazırlanması gerekiyor. Bütün parti yapımızın, dostlarımızın, bileşenlerimizin bu planı sahiplenmesi ve hayata geçebilmesi için üstün bir gayret göstermesi gerekiyor. Siyasi sorumluluğumuz gereği içeride de olsak dışarıda da, bizler bu doğrultuda mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz."

- "Başka bir yolu var diyorum"

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir beka sorunuyla karşı karşıya olduğu" iddialarına değinen Demirtaş, "Evet, ben de bu tespite katılıyorum. Ancak bu tehdit ve tehlikeden kurtulmanın 'başka bir yolu var' diyorum, başka bir seçenek, en gerçekçi, en ahlaki, tarihsel ve siyasi geçmişimize en uygun, en doğru seçenek." ifadesine yer verdi.

Demirtaş, bu planın, "Türkiye halkları"nın eşit birlikte yaşamını sağlayacak, ortak bir gelecek yaratmaya katkı sunacak, gerçekçi bir mücadele planı olacağına inandığını belirtti. Demirtaş, "İlgili tüm kesimleri önerilerimizi serinkanlılıkla ciddiyetle ele almaya, katkı sunmaya ve bu samimi, ülke ve toplum çıkarlarını aynı anda gözeten makul önerilere eleştiri ve görüşleriyle destek sunmaya çağırıyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye toplumunun kahir ekseriyetinin, kendilerinden şiddet ortamını değiştirecek, demokrasi ve barış mücadelesini başarıya ulaştıracak bir misyon üstlenmelerini beklediğini öne süren Demirtaş, "Bu gerçeği göz ardı ederek siyaset yapamayız. Bütün sorunlarımızı bir planla çözemeyiz. Ama siyaseti normalleştirmeyi, mücadelelerin barışçıl, demokratik yollarla sürdürülebilmesinin kanallarını açmayı, Türkiye'yi içinde bulunduğu zor durumdan demokrasisini güçlendirerek çıkarmayı hedeflemeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Görevlerim kesintisiz devam ediyor"

Milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ'ın mektubunu da Eş Genel Başkanvekili Serpil Kemalbay okudu.

Yüksekdağ, mektubunda, 16 Nisan'da yapılan halk oylamasına değinerek, "Mühürsüz pusulalarla Türkiye halklarının geleceğini mühürlediğini sananlar yanıldığını görecek, haklı çoğunluk yolunu çizecektir." ifadesini kullandı.

Milletvekilliği ile parti üyeliğinin "gasp edildiği"ni öne süren Yüksekdağ, "Partiye, halklarımıza, barış, emek, özgürlük davamıza karşı görevlerim kesintisiz devam ediyor." ifadesini kullandı.

Kongrede, mektupların okunmasının ardından oy kullanma işlemine geçildi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English