Son Dakika Haberler

Eş Genel Başkan Adayı Buldan: "Herkes bu ülkede dilini, kültürünü, inancını özgürce yaşayacak. Biz, bunun mücadelesini yürütüyoruz. İşte HDP'den korkmalarının, bize fütursuzca saldırmalarının nedeni budur" Eş Genel Başkan Adayı Temelli: "Halklarımızla, işçi sınıfıyla, kadınlarla, toplumsal emeğin bütün kesimleriyle beraber, bu ülkeyi, biz yönetmeye adayız. İşte bunun için önümüzdeki süreçte tüm demokrasi cephesinde yer alanlarla, herkesle yan yana, omuz omuza mücadelemizi yükselteceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - HDP Eş Genel Başkan Adayı Pervin Buldan, "Herkes bu ülkede dilini, kültürünü, inancını özgürce yaşayacak. Biz, bunun mücadelesini yürütüyoruz. İşte HDP'den korkmalarının, bize fütursuzca saldırmalarının nedeni budur." dedi.

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen HDP'nin 3. Olağan Büyük Kongresi'nde eş başkan adayları konuşma yaptı.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la olan fotoğrafı önünde konuşan Buldan, Demirtaş'ın görevini devralmanın kendisi için onur kaynağı olduğunu söyledi.

Yine tutuklu olan eski Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ve diğer tutuklu milletvekillerinin de adlarını anan Buldan, "Çözüm sürecinde 3 yıl boyunca kendisiyle bire bir görüştüğüm, 19 yıldır tecrit altında tutulduğu İmralı Cezaevi'nde çözüm, barış ve demokrasi mücadelesi veren Sayın Abdullah Öcalan'ı saygıyla selamlıyorum." dedi.

Çoğulculuğu, farklılığı, çok renkliliği savunmaya ve yaşatmaya devam edeceklerini belirten Buldan, "Herkes bu ülkede dilini, kültürünü, inancını özgürce yaşayacak. Biz, bunun mücadelesini yürütüyoruz. İşte HDP'den korkmalarının, bize fütursuzca saldırmalarının nedeni budur. Tekçiliği bozduğumuz için, çoğulcu, demokratik katılımcı bir ülke yönetimini savunduğumuz için bizden korkuyorlar. Korksunlar. Onların tekçiliğine karşı bizler de çoğuz." ifadesini kullandı.

Buldan, bugün hem küresel hem bölgesel olarak büyük yıkımların yaşandığı oldukça zorlu ve karanlık bir süreçten geçildiğine işaret ederek, Ortadoğu ve yaşanılan bölgenin kirli hesapların ve savaşların hedefi konumunda olduğunu bildirdi.

- "Ne yazık ki çözüm süreci sonlandırıldı"

Kongre vesilesiyle Türk Tabipleri Birliğinin yöneticilerini, barış akademisyenlerini, basın emekçilerini saygı ve dayanışmayla selamladığını belirten Buldan, Türkiye'nin bugün bu noktaya demokratik çözüm ve barış sürecinden uzaklaşması nedeniyle geldiğini ileri sürdü.

Buldan, "Acı ve yıkımlara neden olan savaş politikalarından vazgeçin. Çözüm Afrin'e girmede değil, İmralı'ya gitmededir. Sayın Öcalan 5 Nisan 2015'ten bu yana tecrit altındadır. Tecrit derhal son bulmalı ailesi, avukatları ve siyasi heyetle derhal görüştürülmelidir. Sağlık, güvenlik ve özgürlük koşulları sağlanmalıdır." dedi.

Buldan, demokratik bir Türkiye için yola çıktıklarını ve bu yolda mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.

- "Hedefimiz Türkiye'yi yönetmek"

HDP Eş Genel Başkan adaylarından Sezai Temelli de gözaltında ve tutuklu olan partilileri selamlayarak, "Selam olsun İmralı'ya, selam olsun Abdullah Öcalan'a." dedi.

Türkiye'de tarım kesiminin, çiftçinin mağdur edildiğini, emekçilerin sömürüye maruz bırakıldığını, asgari ücretin hiçbir insani ihtiyacı karşılayamadığını öne süren Temelli, Türkiye'nin gelir dağılımı en bozuk ülkeler arasında yer aldığını savundu.

Enflasyonun, işsizliğin çift haneli rakamlara ulaştığını belirten Temelli, HDP'nin tüm emekçilerle, çiftçilerle mücadeleyi yükselteceğini söyledi.

Hedeflerinin Türkiye'yi yönetmek olduğunu aktaran Temelli, "Halklarımızla, işçi sınıfıyla, kadınlarla, toplumsal emeğin bütün kesimleriyle beraber, bu ülkeyi, biz yönetmeye adayız. İşte bunun için önümüzdeki süreçte tüm demokrasi cephesinde yer alanlarla, herkesle yan yana, omuz omuza mücadelemizi yükselteceğiz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından faaliyet raporlarının okunmasıyla kongreye devam ediliyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English