Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

'Haziran sonuna kadar bu yasal süreç tamamlanacak'

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, AB Komisyonu'nun Türk vatandaşlarına vize serbestisiyle ilgili tavsiye kararına ilişkin, "Haziran sonuna kadar da inşallah bu yasal süreç tamamlanacak. Bundan sonraki süreçte de üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz." dedi.

’Haziran sonuna kadar bu yasal süreç tamamlanacak’
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanlığı'nda AB Komisyonu’nun Türk vatandaşlarına vize muafiyeti değerlendirme raporuyla ilgili ortak basın toplantısı düzenledi.

Bozkır, AB Komisyonu'nun Türk vatandaşlarına vize serbestisi getirilmesi konusunda Avrupa Parlamentosu (AP) ve AB Konseyi'ne tavsiye kararı aldığını açıkladığını belirterek, şunları söyledi:

"Böylece yasal sürecin başlaması mümkün hale geldi. Önümüzdeki haziran sonuna kadar da inşallah bu yasal süreç tamamlanacak. İlk etapta AP'de görüşülecek. AP'de Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi'nde konuşulacak. Genel Kurul'da oylanacak. AP'deki oylama salt çoğunlukla. Konsey'e geldiği takdirde bu nitelikli oyla değerlendirilecek. Bu önemli. Oy birliği gerektirmeyen bir karar alınacak. Ayrıca Schengen bölgesiyle ilgili bir konu olduğu için, İngiltere ve İrlanda gibi Schengen bölgesine dahil olmayan iki ülkeyi doğrudan ilgilendirmemesi açısından da akla gelebilecek bazı soru işaretlerinin giderilmesi mümkün olacak."

Çavuşoğlu da 2016'nın sonunda mümkün olacak vize serbestisinin haziran ayında uygulanması için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

AB Komisyonu'nun raporunda Türkiye'nin yoğun çabalarının vurgulandığını ve memnuniyetle karşılandığını belirten Çavuşoğlu, "Biz bu gelinen noktadan memnunuz. Bundan sonraki süreçte de Türkiye Cumhuriyeti, ilgili bakanlıklar ve hükümet olarak samimi şekilde üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Çavuşoğlu, "AB ile ilişkilerimize sadece bir pencereden bakmıyoruz, geniş vizyondan bakıyoruz. Hedefimiz tam üyelik. AB'den de aynı samimiyeti bekliyoruz." ifadesini kullandı. 

Yeni pasaportlar 1 Haziran'da

Çavuşoğlu da pasaportlarla ilgili soruya, "1 Haziran'dan itibaren pasaportlar üzerindeki çiplere parmak izi eklenecek. Eski pasaportlar, parmak izlerinin yüklendiği yeni pasaportlarla değiştirilecek. Vatandaşlarımıza yeni pasaportlar vermeye başlayacağız." yanıtını verdi.

Çavuşoğlu, pasaport ücretlerine ilişkin soru üzerine sadece cüzdan bedeli ödeneceğini hatırlattı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English