Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hayvancılık desteklerinde yeni düzenleme yetiştiricileri sevindirdi

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik "Hayvancılık desteklerinde anaç koyun ve keçiler için yaş aralığının genişletilmesi yetiştiricileri sevindirdi. Bu değişiklikle desteklerden faydalanacak yetiştirici sayısının daha da artacağını düşünüyoruz" dedi.

Hayvancılık desteklerinde yeni düzenleme yetiştiricileri sevindirdi
Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, hayvancılık desteklerinde anaç koyun ve keçilerin yaş aralığının genişletilmesinin yetiştiricileri sevindirdiğini belirterek, bu tür desteklerin hayvan sayısını artırmaya yardımcı olacağını söyledi. 

Çelik, Tarım ve Orman Bakanlığının konuya ilişkin düzenlemeyi içeren tebliğini, AA muhabirine değerlendirdi.

Yetiştiricilere, her yıl yayımlanan Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında anaç koyun ve keçi başına destekleme ödemesi yapıldığını anımsatan Çelik, "Daha önceki tebliğde yapılacak destek için Koyun Keçi Bilgi Sistemi'ne aktarılan anaç koyun ve keçilerin yaşı 15-90 ay olarak uygulanıyordu. Bu tanıma göre yetiştiricilerimizin elinde bulunan hayvanların yaklaşık yüzde 30'u kapsam dışı kalıyordu. Yani bu durum yetiştiricilerimizin mağdur olmasına neden oluyordu." ifadelerini kullandı.

Çelik, yetiştiricilerin yaşadığı bu mağduriyeti gidermek için Bakanlığa bir rapor sunduklarını belirterek, yeni tebliğde söz konusu destekler için anaç koyun ve keçi yaşının 15-120 ay olarak düzenlendiği aktardı. Destekler için yaş aralığının genişletilmesinin yetiştiricileri sevindirdiğini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Bu değişiklikle desteklerden faydalanacak yetiştirici sayısının daha da artacağını düşünüyoruz. Bu sayede hayvancılık da özendirilmiş oluyor. Sektöre verilen bu destekler önümüzdeki dönemde hayvan sayısının artmasını sağlayacaktır. Türkiye özellikle küçükbaş hayvancılıkta hedeflerine ulaşabilecektir."

Çelik, bu olumlu değişiklik dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye teşekkür etti, düzenlemenin yetiştiricilere hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English