Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Haydi Bil Bakalım Bilgi Yarışması’nda ödüller verildi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 31 ilçedeki ortaokullara yönelik düzenlediği Haydi Bil Bakalım Bilgi Yarışması’nın Şehir Finali yapılarak dereceye giren okullar ödüllendirildi. Yarışmanın Konya’nın topyekun gelişiminin bir göstergesi olduğunun altını çizen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Medeniyet Okulu eğitimlerinin de değerlerin öğretilmesi bakımından büyük önem taşıdığını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Medeniyet Okulu Projesi kapsamında 31 ilçedeki ortaokullara yönelik düzenlediği “Haydi Bil Bakalım” isimli bilgi yarışmasının büyük finali yapıldı.

BU YARIŞMA KONYAMIZIN GELİŞİMİNİN BİR GÖSTERGESİ

416 ortaokuldan 15 bin öğrencinin katıldığı yarışmanın ödül töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, dereceye giren öğrencileri kutlayarak, merkez dışından 3 ilçenin finale kalmasının önemine vurgu yaptı. Başkan Akyürek, “Merkez dışından üç ilçemizin finale kalması müthiş bir olay. Çok büyük bir başarı. Bu başarı nedeniyle okul müdürlerimizi, hocalarımızı, öğrencilerimizle birlikte tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Başarının paylaşılması, eğitimin, kalkınmanın, gelişimin tabana yayılması çok önemli. Sadece merkezdeki gelişim, ülkenin gelişmesi için yeterli değil. Bu yarışma böylece bir mesaj vermiş oluyor. Konyamızın topyekûn gelişiminin bir göstergesi oluyor” dedi.

MEDENİYET OKULU’NDA DEĞERLERİMİZİN ÖĞRETİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Medeniyet Okulu Projesi’nin Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürleri ve öğretmenlerin desteği ile yürüdüğünü kaydeden Başkan Akyürek, “Değerlerimizin öğretilmesi çok önemli. Çocuklarımızın ders dışında farklı bir programla karşılaşması bireysel gelişim yönüyle çok önemli. Bu yarışmalar da okullarımızın gözden geçirilmesine vesile oluyor” dedi.

Büyük heyecana sahne olan yarışmanın sonucunda Ilgın Cansu Şimşek Ortaokulu yarışmanın birincisi oldu. Tam altın, madalya ve 3 adet dizüstü bilgisayar kazanan okulun öğrencilerine ödüllerini Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy verdi.

Yarışmayı ikinci olarak tamamlayan Çeltik Üç Şehitler Ortaokulu da yarım altın, madalya ve iki adet dizüstü bilgisayarla ödüllendirildi. İkincilik ödüllerini Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz verirken, üçüncü olan Doğanhisar  Atatürk Ortaokulu ise çeyrek altın, madalya ve 1 adet de dizüstü bilgisayar almaya hak kazandı. Doğanhisar Atatürk Ortaokulu öğrencileri de ödüllerini İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş’ın elinden aldı.

Yarışmaya Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, AK Parti Konya İl Başkanvekili Necati Sametoğlu ile finale kalan okulların yönetimleri öğrenci ve aileleri katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 2
  • 3
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English