Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hatay Valisi Doğan'dan geçici barınma merkezine ziyaret

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 2 bin 56 konteynerin bulunduğu ve yaklaşık 8 bin Suriyelinin kaldığı Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi'nde incelemelerde bulundu Vali Doğan: "Gittiğimiz ilçelerde bulunan kamplarımızı görerek, oradaki misafirlerimizle hasbıhal ediyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
HATAY (AA) - Hatay Valisi Rahmi Doğan, 2 bin 56 konteynerin bulunduğu ve yaklaşık 8 bin Suriyelinin kaldığı Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Doğan, beraberinde Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu ve Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ile barınma merkezindeki yetim merkezi, Kızılay Çocuk Dostu Alanı ve anaokulunda bulunan çocuklarla sohbet etti, onlara çeşitli hediyeler dağıttı.

Merkezde Altınözü Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından Suriyeli kadınlara yönelik açılan kursları da ziyaret eden Vali Doğan ve beraberindekiler, kursiyerlerin yaptığı ürünleri inceledi.

Vali Doğan, incelemelerin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve başladıktan sonra ilçeleri ziyaret ederek, ilçenin sorunlarına ilişkin muhtarlarla toplantı yaptıklarını ve çözüm yollarını araştırdıklarını belirtti.

İlçelerin bir kısımının sınır ilçesi olduğunu ve buralarda Suriyeli vatandaşları misafir ettiklerini ifade ede Doğan, şunları kaydetti:

"Gittiğimiz ilçelerde bulunan kamplarımızı görerek, oradaki misafirlerimizle hasbıhal ediyoruz. Onların sorunlarını da dinliyoruz, çözüm yolları konusunda da bir takım çözümler üretiyoruz. 8 bin kişilik bir kamptayız. Burada okulumuz, camimiz, diğer sosyal etkinliklerimizi yapabileceğimiz mekanlarımız ve misafirlerimizin de kalabileceği konteyner kentteyiz. Arkadaşlarımızdan bir takım bilgiler aldık. Burası hemen Suriye'ye çok yakın bir lokasyonda olduğu için ilk gelen misafirlerimizi ilk burada misafir etmişiz. Şükür düzen sağlanmış, çocuklarımızın, burada ikamet eden misafirlerimizin ihtiyaçları gideriliyor. Amacımız bir an önce hayatın normale dönmesi. Bu yönde arkadaşlarımızın gayretlerini gördük."

Altınözü Kaymakamı Uygur, ziyaret sonunda Vali Doğan'a Suriyeli kadınların kurslarda mozaik taşlarla yaptığı tabloyu hediye etti.










Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English