Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hasan Özgen NEÜ’de öğrencilerle buluştu

Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademedya Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen “Ara Sıra” etkinliğine Reklam ve Belgesel yönetmeni Hasan Özgen konuk oldu.

Hasan Özgen NEÜ’de öğrencilerle buluştu
Yönetmen Özgen, öğrencilere reklam üzerine deneyimler, kamu yararı spotları ve sosyal medya çalışmaları gibi alanlarda sunum gerçekleştirdi.

Sektöre dair deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Özgen ilk olarak 1974 yılında TRT’de kameraman olarak başladığını söyledi.

Özgen, reklamın, kamu spotlarının ve belgeselin felsefesinin ayrı ayrı olduğunu belirterek reklamın yüksek özgüven gerektiren bir bakış gerektirdiğini, hazırlanan içeriğin hedef kitleye kendini özel hissettirmesi gerektiğini ifade etti.

Özgen, kamu yararı filmlerini ve reklam filmlerinin farklılıklarına değinerek, kamu filmlerinin reklama göre daha mütevazi bir sunumla yapıldığını söyledi.

Reklamın hedef kitlesinin önemine vurgu yapan Özgen medya alanının tüm süreci bilmeyi gerektirdiğini ifade ederek şunları söyledi: “Bu sektörde çalışmak, sadece bir alanda uzman olmakla başarıyı getirmez. İyi bir kameraman, iyi bir senarist olmalı, bu sistemin çarklarından birisi olmak için film yapım sürecinin her aşamasını bilmeli ve her aşamaya dahil olmalı. Aynı şekilde iyi bir senarist de çekimin nasıl yapılması gerektiğini bilmeli. Böylece süreç işlerken kendisinin nerede dahil olduğunu kavrayabilir ve çekilen görüntünün neden kullanılmadığını ya da neden çekilemediğini anlayabilir” dedi. Başarının hayatı sevmekle ve üretmekle ilişkili olduğunu anlatan Özgen öğrencilere “Her ne konuşursanız konuşun ya da ne yaparsanız yapın her şeyin öznesi hayattır, eğer hayatı doğru algılarsanız bütün bu yaptıklarınızın bir anlamı olur. Hayat ve ömür ayrı ayrı şeylerdir. Siz siz olun ömrünüzde hayatı ıskalamayın ve onu hep sevin.” öğüdünü verdi. 

Reklam, belgesel ve sinema sektörünün televizyonun gelişimiyle birlikte geliştiğini belirten Özgen, televizyonun zannedildiği kadar masum olmadığını, aslında her ev için bir tüketim casusu, siyasi bir ajan, asparagas haber kaynağı ve bir masalcı olduğunu söyledi. Kendisinin çekmiş olduğu reklamlar ve “Taşların Sırrı” adlı belgeselin yayınlandığı program soru cevap şeklinde devam etti. Programın sonunda Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Yeşil, ünlü yönetmene günün anısına bir plaket takdim etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English