Son Dakika Haberler

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ile 3 kişinin yaralanmasına ilişkin, 6'sı tutuklu 35 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 6 tutuklu ve 3 tutuklu sanık ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray ve dedesi Mustafa Meray da hazır bulundu. Kamu güvenliği gerekçesiyle kapalı yapılan duruşmaya, izleyiciler ve basın mensupları alınmadı.

Duruşmada söz alan müşteki avukatlarından Şükriye Erden, tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep ederek, "Hepsinin bu suça doğrudan katıldıkları, organize hareket ettikleri ortada ve açıktır. Bunlar sadece çete değil, nitelikli çetedir. İdeolojik olarak davranıyorlar" dedi.

Diğer müşteki avukatı Günay Dağ da bunun yaklaşık 2 yıldır devam eden bir yargılama olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Çok zorlu bir yargılama süreci geçirdik. Buradaki amacımız bir an önce dava bitsin, birileri ceza alsın. Mert Kazan suçu üstleniyor, ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyor, belki böyle bir ceza alacak ama bunun farkında değil. Bizim isteğimiz bu değil. Bizim adalet duygumuz var. Adalet hak edenin, hak ettiği cezayı almasıdır. Biz Mert Kazan'ın Hasan Ferit Gedik'i öldürmediğini biliyoruz. İştirak etti ama doğrudan öldüren o değil. Bu suçu üstleniyor. Bizim derdimiz bu suça iştirak edenlerin hepsi cezalandırılmalıdır."

Söz verilen sanık Hakan Taşhan ise 2 yıldan beri cezaevinde kaldığını belirterek, "Mağdurum. Arkadaşımın poşetini aldım, başıma gelmeyen kalmadı. Tahliyemi istiyorum." dedi.

Sanık Zafer Turhan da, "2 yıldan fazladır çelişkiler barındıran iddianameyle yol almaya çalışıyoruz. Söz konusu iddianamenin siz bile içinden çıkamadınız. Böyle bir çetenin olmadığı göz önünde. Şahıslar bireysel olarak suçlarını itiraf ediyor. Çete olarak yargılanma olayının kaldırılmasını istiyorum. Tahliyemi talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Sanık Şahin Eren ise "Mahkemenin başından beri Mert Kazan yapmadı Şahin Eren yaptı diyorlar. Böyle bir şey yoktur. Öte yandan annem 20 gün önce vefat etti. Mezarını ziyaret etmek için izin talep ediyorum." diye konuştu.

Sanık Mert Kazan da "Yüce adaletinize sığınıyorum. İfadelerimi tekrar ediyorum. Takdir mahkemenindir." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Şahin Eren'e, vefat eden annesinin mezarını ziyaret etmesi ve aile üyelerini görebilmesi amacıyla gerekli güvenlik önlemleri alınarak gündüz 8 saati geçmeyecek şekilde izin verilmesine karar verdi.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

- Duruşma bitiminde açıklama

Duruşmanın bitmesinin ardından adliye dışında toplanan bir grup "Hasan Ferit Gedik için adalet istiyoruz" yazılı pankart açarak slogan attı.

Gedik ailesi avukatlarından Barkın Timtik, gazetecilere yaptığı açıklamada, adaletin yerini bulmasını istediklerini belirterek, "Biz uyuşturucu satan, halkı zehirleyen bir çetenin yargılanmasını istiyoruz. Çete faaliyeti içerisinde Hasan Ferit tasarlanarak katledildi." dedi.

Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray da "Tutuklu sanıklar tahliye edilmedi. Biraz olsun içimde huzur var. Oğlum için adalet istiyorum. Hasan Ferit'in katilleri için bir ceza istiyorum." şeklinde konuştu.

Grup üyeleri, basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde 30 Eylül 2013'te gösteri yapan gruba silahla ateş açılması sonucu, Hasan Ferit Gedik hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, 6'sı tutuklu 35 şüphelinin 11 ile 269 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English