Son Dakika Haberler

Türkiye'nin Brüksel Başkonsolosu Karaoğlu: "Pazartesi günü başlayacak olan referandumda oy verme için hazırlıklarımız tamamlandı. Oy verme, 27 Mart sabahından 9 Nisan akşamına kadar sürecek. Belçika genelinde oy verme 14 gün boyunca kesintisiz bir şekilde yapılacak"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BRÜKSEL (AA) - Türkiye'nin Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, tüm hazırlıkları tamaladıklarını, anayasa referandumu için oy verme işleminin pazartesi günü başlayacağını ve 14 gün süreceğini söyledi.

Karaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, referandum için gerekli malzemelerin Türkiye'den geldiğini ve sayımlarının yapılmasının ardından güvenlikli odada muhafazaya alındığını ifade etti.


Gerekli testleri de yaptıklarını vurgulayan Karaoğlu, "Pazartesi günü başlayacak olan referandumda oy verme için hazırlıklarımız tamamlandı. Oy verme, 27 Mart sabahından 9 Nisan akşamına kadar sürecek. Belçika genelinde oy verme 14 gün boyunca kesintisiz bir şekilde yapılacak. Sabah 09.00'dan akşam 09.00'a kadar geçen seçimlere göre saatleri artırıldı. Aynı zamanda yer kısıtlaması da kaldırıldı. Seçimlerde vatandaşlarımız arzu ettikleri yerde eğer bir sandık açılıyorsa oylarını kullanabilecek." dedi.

- Güvenlik önlemleri

Alınan güvenlik önlemlerini de sıralayan Karaoğlu, "İlk olarak bütün malzemelerimiz, güvenlikli odamızda muhafaza altında. Anahtarların her biri, bir parti temsilcimizde. Bir anahtar da bizde. Dolayısıyla dört kişi aynı anda bir araya gelmeden bu odanın açılması mümkün değil. İkinci güvenlik önlemi olarak, bir güvenlik firmasıyla hem içeride hem dışarıda yakın bir şekilde çalışıyoruz. Üçüncü olarak da, yerel polisle işbirliği içindeyiz." ifadelerini kullandı.

- Uyarılar

Oy vermede olası sorunların önüne geçebilmek için bazı uyarılarda da bulunan Karaoğlu, şöyle konuştu:

"İlk olarak vatandaşlarımızın Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) internet sayfasından seçmen listesinde olup olmadıklarını kontrol etmelerini rica ediyoruz. Eğer seçim listesinde varlarsa yanlarında geçerli bir kimlikle gelmelerini rica ediyoruz. Bu geçerli kimliğin iki tane özelliğinin olması gerekiyor. Birincisi üzerinde mutlaka Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının olması gerekiyor; ikincisi de mutlaka üzerinde fotoğraf olması gerekiyor. Bu ehliyet olabilir, pasaport olabilir, nüfus cüzdanı olabilir, çeşitli meslek kuruluşların vermiş olduğu çeşitli kimlikler olabilir. Fakat Belçika kimlik kartı ile oy kullanmak mümkün olmayacak."

Başkonsolos Karaoğlu, bekleme sürelerini kısaltmaları için vatandaşlardan ilk hafta ve hafta içi oy vermeleri tavsiyesinde bulunarak , "Oy vermeyi son güne bırakmamalarını kendilerine kuvvetle telkin ediyoruz." dedi.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English