Son Dakika Haberler

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş: "Özellikle iki başlılığın ortadan kaldırılacağı, istikrarın olacağı yeni süreçte güçlendirilmiş cumhurbaşkanlığı sistemine Memur-Sen ailesi olarak, Sağlık-Sen ailesi olarak 'Evet' diyoruz, 'Evet' diyeceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ORDU (AA) - Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Özellikle iki başlılığın ortadan kaldırılacağı, istikrarın olacağı yeni süreçte güçlendirilmiş cumhurbaşkanlığı sistemine Memur-Sen ailesi olarak, Sağlık-Sen ailesi olarak 'Evet' diyoruz, 'Evet' diyeceğiz." dedi.

Ordu'daki bir düğün salonunda sendika üyeleriyle buluşan Memiş, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinerek, referandum sürecinde Memur-Sen ailesi olarak "ellerini değil, gövdelerini taşın altına koyduklarını" söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin geçmişinde 65 hükümetin değiştiğine işaret eden Memiş, "Yaklaşık 1,5 yılda bir hükümetin değiştiği, hatta 25 günlük hükümetlerin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Koalisyonlar dönemlerinde ne sıkıntıların yaşandığını duyduğumuz bir ülkede yaşıyoruz." diye konuştu.

ABD'nin 240 yıllık tarihinde 45. başkanını seçtiğini anımsatan Memiş, şunları kaydetti:

"Yani istikrar her şeyin ötesinde. Türkiye'de istikrarlı olan dönemlere baktığımız zaman o dönemler milletin kalkınma yaşadıkları dönemler. En son olarak istikrarlı dönem AK Parti iktidarı dönemidir. AK Parti'nin 14 yıllık iktidar döneminde yasakların kaldırılması başta olmak üzere ekonomik ve kalkınma hamlelerinin yapıldığı bir süreci hep beraber gördük. İşte bu istikrarın getirdiği bu süreçle beraber artık denizin altından tünel geçiren, üçüncü havalimanıyla Avrupa'nın en büyük havalimanını yapan, tankını, topunu ve tüfeğini üreterek artık dışa bağımlı olmayan, artık kenardan bakan değil de kafa tutan, meydan okuyan güçlü bir Türkiye olma yolunda istikrarlı bir dönemi görüyoruz."

Türkiye'de yaşanan olumlu gelişmelerin birilerinin işine gelmediğini ve istikrarın bozulmasının istendiğini ifade eden Memiş, "Özellikle iki başlılığın ortadan kaldırılacağı, istikrarın olacağı yeni süreçte güçlendirilmiş cumhurbaşkanlığı sistemine Memur-Sen ailesi olarak, Sağlık-Sen ailesi olarak 'Evet' diyoruz, 'Evet' diyeceğiz." dedi.

Memiş, referandum sürecinde "tek adamlık" üzerinden tartışmaların yapıldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Hayır cephesinin işi çok kolay. Tek adamlık, başka bir şey yok. Partili cumhurbaşkanlığı tarafsız olmaz deniliyor. Geçmiş dönemlerdeki cumhurbaşkanların pek çoğu siyasi partiliydi, asker kökenliydi ama bir cumhurbaşkanı vardı ki tarafsızdı. O da Ahmet Necdet Sezer'di. Meclis'teki bütün siyasi partilerin ortak mutabakatıyla tarafsız diye seçildi ama bu milletin burnundan getirdi. Meclis'ten çıkan 100'den fazla yasanın veto edilmesini sağlayarak bu ülkenin geleceğine taş koydu. Aynı zamanda Anayasa kitapçığını milletin seçtiği başbakana fırlatarak bir gecede faizlerin kat kat artmasını ve bu milletin belinin bükülmesini sağladı."

Referandumun partiler meselesi olmadığını belirten Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ne Recep Tayyip Erdoğan'ın meselesi, ne AK Parti'nin meselesi, ne MHP'nin ne de CHP'nin meselesidir. Bu mesele bu ülkenin gelecek meselesidir. Onun için, yarınımız için, geleceğimiz için, artık darbelerin olmadığı bir Türkiye için, koalisyon dönemleriyle birlikte krizlerin yaşanmaması için, bu ülkede artık iki başlılığın ortadan kalkması için, yargıda bağımsızlığın yanında tarafsızlığının da getirilmesi için, bu ülkenin geleceği olan gençlerin önünün açılması için, bu ülkenin batının kıskacında kalmaması için, bu ülkenin yedi düvelin eseri olmaması için ve bu ülkenin güçlü bir Türkiye olması için bu sürece sonuna kadar evet diyeceğiz."

Memiş, konuşmasının ardından toplantıya katılan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı'ya teşekkür plaketi verdi.










Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English