Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hak aşığı Mesnevihan Şefik Can anıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği Mesnevihan Şefik Can’ı 10. vuslat yıldönümünde çeşitli etkinliklerle andı. Etkinliklerin ikinci ve son gününde sergi açılışı ile sempozyum düzenlendi.

Hak aşığı Mesnevihan Şefik Can anıldı
Anadolu Ajansı haberine göre;

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği ile birlikte düzenlediği Mesnevihan Şefik Can’ın 10. vuslat yıldönümü anma etkinliklerinin son gününde sergi açılışı ve sempozyum düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde Şefik Can Dede'nin hayatından çeşitli kareler yansıtan fotoğraf sergisinin açılışını Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hayat Nur Artıran, Hazreti Mevlana’nın torunlarından Esin Çelebi Bayru ile davetliler birlikte yaptı.

HAKK’IN TEBLİĞİ UĞRUNA BİR ÖMÜR

Sempozyum öncesi konuşan Dernek Başkanı Hayat Nur Artıran, bâki olan hak aşıklarının fani dünyada bıraktıkları hoş sedanın dünya var oldukça yankılanacağını belirterek, düzenlenen programların hak aşıkları için birer fatiha okunmasına vesile olmasını diledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen de hak davanın öncülerini, aşıklarını, değerlerini geleceğe taşımanın, onların gayretlerini, ihlaslarını günümüz nesilleriyle buluşturmanın temel görevleri olduğunu söyledi. Rahmetli Şefik Can Dede’nin bir asırlık örnek hayatında askerlik ve öğretmenliğinin yanı sıra hakkın tebliği uğruna yıllarını verebilmiş bir mücahit insan olduğunu kaydeden Ötegen, programın hayırlara vesile olmasını diledi.

Konuşmaların ardından geçilen sempozyumun birinci oturumuna Esin Çelebi Bayru başkanlık etti. İlk oturumda Hayat Nur Artıran “Candan İçre Bir Cânân, Hoş Bir Sadâ Şefik Can”, Prof. Dr. Cihan Okuyucu “Şefik Can Yazmaları”, Hüseyin Peter Cunz “Şefik Can Efendi’den Ne Öğrendim”, Timsal Karabekir Yıldıran “Şefik Can Hocamızla Anılar” başlıklı konuşmalarını yaptı.

Sempozyumun ikinci oturumuna M. Fatih Çıtlak’ın başkanlık ederken; Faruk Hemdem Çelebi “Hocam Şefik Can”, Sadık Yalsızuçanlar “Şefik Can Dede’nin Divân-ı Kebir Tutkusu ve Çevirisi”, Mürsel Marcel Derkse “Öteye Geçmek”, Doç. Dr. Nuri Şimşekler “Her Şey Peygamber Sevgisiyle Başladı”, Bahar Can “Şefik Can Dedemizle İlahi Aşk” başlıklı konuşmalarını yaptı.

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English