Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Hainlerin peşini bırakmıyoruz, ensesinden tutup getiriyoruz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "Şu anda dış politikamızın önceliklerinden bir tanesi yurt dışında da terörle mücadeledir. Tabii ki başta FETÖ, PKK, YPG terör örgütleriyle mücadeledir. Hainlerin peşini bırakmıyoruz. İşte ensesinden tutup getiriyoruz" "Güzel bir haber Venezuela'dan geldi. Orada iki FETÖ kurumu vardı, onları kapatmak için yasal süreci başlattılar, nerede olursa olsunlar peşlerini bırakmayacağız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANTALYA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Şu anda dış politikamızın önceliklerinden bir tanesi yurt dışında da terörle mücadeledir. Tabii ki başta FETÖ, PKK, YPG terör örgütleriyle mücadeledir. Hainlerin peşini bırakmıyoruz. İşte ensesinden tutup getiriyoruz." dedi.

Çavuşoğlu, Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen "AK Parti İl Başkanlığı Danışma Kurulu Toplantısı"nda, seçimlerde sağlanan katkılardan dolayı teşekkür ederek, artık Antalya'dan iki bakan olduğunu belirtti.

Yerel seçimlerde de Antalya'nın yine sarıya boyanacağını, yeni stratejilerle daha etkin çalışacaklarını vurgulayan Çavuşoğlu, birlik ve beraberliğin hiçbir zaman değişmeyeceğini anlattı.

Var olan sorunları istişareyle çözüme kavuşturduklarını bildiren Çavuşoğlu, "Antalya'da huzur var, bereket var. Çok şanslıyız. Bu birliği beraberliği sürdüreceğiz." diye konuştu.

Türkiye'nin başkanlık sistemine geçtiğini ifade eden Çavuşoğlu, bununla ilgili oluşturulan komisyonlarda gece gündüz çalıştıklarını, devletin kurumlarının yeni sisteme hazır olduğunu anlattı.

Hep birlikte Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmak için daha çok çalışacaklarını aktaran Çavuşoğlu, hedeflere hep birlikte ulaşacaklarını aktardı.

- "Türkiye'ye paketlenip gelen FETÖ teröristleri oldu"

Kabinede yapısal çalışmaları, neler yapacaklarını, 100 günlük ve 6 aylık eylem planlarını ortaya koyduklarını vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Hangi dönem başkanlıklarında neler yapacağız, FETÖ ve PKK ile nasıl mücadele deceğiz ve Türk bayrağını dünyanın her yerinde nasıl dalgalandıracağız, ticaretten tutun da uluslararası arenada yapacağımız tüm faaliyetlere kadar netleştirdik. Bu doğrultuda gayret edeceğiz. NATO zirvesinde tüm dünya liderlerinin Sayın Cumhurbaşkanımıza gösterdiği ilgiye sizler de şahit oldunuz. Sayın Cumhurbaşkanımız hepsine kucaklayıcı anlayışla yaklaştı. Hepsine teşekkür etti, gerçek bir lider gibi karşılandı ve uğurlandı. Seçim öncesi bile değişik yorumlar yapanlar, şimdi takdirlerini iletmek için sıraya girmeye başladı. Bu, onlar için bir ders odu. Bu dersi de halkımız ve milletimiz verdi."

Çavuşoğlu, "Türkiye'nin seçimlerine müdahale etmemeleri gerektiğini öğrendiler. Hangi ülkede var, seçime yüzde 90 katılım. Hangi ülkede kampanyalar bu kadar özgür ve dinamik. Seçim sonrasında herkes olgunluğunu da gösterdi, kazanan da kaybeden de. Türkiye'den seçim öncesi tartışmalar olabilir. Size ne oluyor da dışarıdan Türkiye'ye ders vermeye, dizayn etmeye, Tükiye'nin seçimleriyle ilgili karar vermeye çalışıyorsunuz." diye konuştu.

Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmak için çalışacaklarını bildiren Çavuşoğlu, davaya inanmanın, kutlu yolculukta birlikte yürümenin önemli olduğuna işaret etti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümü olduğuna hatırlatan Çavuşoğlu, "Bu hainlerden hesabını soracağız" dediklerini ve tek teke hesabını sorduklarını anlattı.

- "15 Temmuz'u unutmayacağız"

FETÖ üyelerinin içeride ve dışarıda peşlerinde olduklarını aktaran Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Şu anda dış politikamızın önceliklerinden bir tanesi yurt dışında da terörle mücadeledir. Tabii ki başta FETÖ, PKK, YPG terör örgütleriyle mücadeledir. Hainlerin peşini bırakmıyoruz. İşte ensesinden tutup getiriyoruz. İki gün önce de Türkiye'ye paketlenip gelen FETÖ teröristleri oldu. Başka ülkelerde de çalışmalarımız devam ediyor. Derneklerini okullarını kapattırıyoruz, maarif vakfına devrettiriyoruz. Ya da ülkelerden Milli Eğitim Bakanlığı olarak devralıyoruz, biz onlara katkı veriyoruz. Güzel bir haber, Venezuela'dan geldi. Orada iki FETÖ kurumu vardı, onları kapatmak için yasal süreci başlattılar. Nerede olursa olsunlar peşlerini bırakmayacağız."

- "Yerel seçimlerde de zafer AK Parti'nin olacaktır"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de danışma meclisinde güzel bir ortamda bir araya geldiklerini vurgulayarak, kampanya döneminde 40 günde 10 bin kilometre kat ettiklerini söyledi.

Antalya'da artık AK Parti'nin siyasetin lideri olduğuna dikkati çeken Türel, "Zirveye çıkmak kolaydır ama zirvede kalmak çok zordur. Bir seçim biterken diğer seçimin hazırlıklarına hemen başlarız. Bu anlamda yerel seçimler çok önemli." dedi.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş da seçim döneminde parti olarak yoğun çalıştıklarını, Antalya'da yine birinci olmayı başardıklarını söyledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English