Son Dakika Haberler

Libya Devlet Yüksek Konseyi, General Halife Hafter'e bağlı güçlerin Derne'deki sivillere yönelik saldırılarını "insan haklarının açıkça ihlali" olarak nitelendirdi

Anadolu Ajansı haberine göre;
TRABLUS (AA) - Libya Devlet Yüksek Konseyi, Derne kentindeki sivillerin General Halife Hafter'e bağlı güçler tarafından maruz kaldığı saldırıların "insan haklarının, uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin açıkça ihlali" olduğunu belirtti.

Devlet Yüksek Konseyinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Tobruk merkezli Temsilciler Meclisinin destek verdiği Hafter'e bağlı güçlerin Derne'ye ağır silahlar ve uçaklarla düzenlediği saldırılar, "uluslararası hukukun en büyük ihlali, tüm insani ve ahlaki değerlerin suistimali, uluslararası ve ulusal yasalara göre suç" şeklinde nitelendirildi.

Bu saldırıların sürmesinden ve felaketle sonuçlanmasından duyulan endişenin ifade edildiği açıklamada, Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) ateşkesi sağlamak için acilen tüm önlemleri alma çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, Libya'daki Birleşmiş Milletler Misyonu da sorumluluklarını üstlenmeye ve sivilleri korumak için gereken tedbirleri almaya çağrıldı.

UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, dün akşam yaptığı açıklamada, ülkenin kuzey doğusundaki Derne kentinde yaşanan olayların barışçıl yollarla çözülmesi için akil insanların acil müdahalede bulunmasını istemişti.

Tobruk merkezli Temsilciler Meclisinin destek verdiği General Halife Hafter'e bağlı güçler, 15 Mayıs salı akşamı Derne kenti yakınındaki korunaklı 3 bölgeyi kontrol altına aldıklarını duyurmuştu.

Hafter güçleri, dört yıldan bu yana abluka altında tutulan kenti, Derne Mücahitleri Şura Konseyinin elinden almak için bu ay başında operasyona başladıklarını açıklamıştı.

Ülkede meşruiyet iddiasındaki hükümetlerden bağımsız hareket eden Derne Mücahitleri Şura Konseyi, 2015 yılında terör örgütü DEAŞ'tan aldığı Derne kentini elinde tutuyor.

Derne, ülkenin doğusunda Hafter güçlerinin kontrolünde bulunmayan tek kent durumunda. Konsey, İslami gruplar tarafından, Hafter'in "Bingazi'yi aşırı gruplardan temizlemek amacıyla" başlattığını ileri sürdüğü operasyona karşı 12 Aralık 2014'te kurulmuştu.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English