Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hacıosmanoğlu'nun Aziz Yıldırım'a hakaret davasında karar

Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu'nun, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım'a "basın yoluyla hakaret" ettiği gerekçesiyle 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, suç kastı olmadığı gerekçesiyle beraatine karar verildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Trabzonspor Kulübü Başkanı ?İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a "basın yoluyla hakaret" ettiği gerekçesiyle 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, suç kastı olmadığı gerekçesiyle beraatine karar verildi.

Anadolu Adalet Sarayı 37. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki Aziz Yıldırım katılmazken, sanık Hacıosmanoğlu hazır bulundu.

Kimlik tespiti yapılan Hacıosmanoğlu, evli ve iki çocuk babası olduğunu söyledi. İlkokul mezunu olduğunu belirten Hacıosmanoğlu, aylık gelirinin 20 bin lirayı bulduğunu kaydetti. 

Duruşmada savunmasını yapan Hacıosmanoğlu, "Futbolun içine girdiğimden beri söylemlerimin hepsi ahlak, adalet ve temiz Türk futbolu yaratma adına söylenmiş sözlerdir. Aziz Yıldırım ile kişisel bir münasebetim ve husumetim yoktur. Bu, sadece Tük futbolunu kirleten kişilere karşı kurumsal olarak verdiğim bir mücadeledir. Suçlamayı kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

Hacıosmanoğlu'nun avukatı Fuat Göktaş da iddianamede müvekkilinin "ahlak yoksunları" sözünü kullandığı gerekçesiyle karşı tarafa hakaret suçunu işlediğinin anlatıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Müvekkilim savunmasında karşı tarafla kişisel münasebeti olmadığını beyan etmiştir. Temiz Türk futbolu adına mücadele ederken, şikeden ceza almış bütün davadaki sanıklar hakkında 'ahlak yoksunları' sözünü kullanmıştır. Buradaki amaç, sportif anlamda, spor ahlakını içeren bir söylemdir. Kendisi sonuçta bir spor kulübünün başkanıdır. Bu söz suç kastıyla söylenmemiştir. Beraatine karar verilmesini istiyoruz."

Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdurrahim Erol ise şikayetlerinin devam ettiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Savunma, kendi içinde çelişkilidir ve gerçeği yansıtmamaktadır. Şahsın müvekkilimizi hedef alarak hakaret ve küçük düşürme kastıyla bu söylemlerde bulunduğu bellidir. Suç kastıyla hareket edilmiştir, cezalandırılmasını istiyoruz. Sanık ısrarla hakaret söylemlerine ve kastına da devam etmektedir. Sanık tarafın yaptığı savunmanın iddianameye konu olayla bir ilgisi yoktur. Federasyon, Hacıosmanoğlu'nun yaptığı iddianameye konu açıklamayı disiplin talimatına aykırı olarak değerlendirerek kulübe 70 bin lira, kulüp başkanı Hacıosmanoğlu'na da hem hak mahrumiyeti hem de para cezası vermiştir. Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz." 

Duruşmada son sözü sorulan Hacıosmanoğlu, "Beraatime karar verilmesini istiyorum" dedi.

Mahkeme hakimi, duruşmayı bitirdiğini açıklayarak, suç kastı olmadığı gerekçesiyle Hacıosmanoğlu'nun hakaret suçundan beraatine karar verdi. 

 

- İddianameden

 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında 6 Ekim'de Kadıköy'de oynanan maç sonrasında çıkan olaylara ilişkin bir gün sonra Trabzonspor Kulübü'ne ait resmi internet sitesinde "Trabzonspor Kulübü" imzasıyla bir yazı yayımlandığı hatırlatılıyordu.

İddianamede, "Türk spor kamuoyunun dikkatine" başlığıyla yayımlanan yazıda, Hacıosmanoğlu'nun Aziz Yıldırım'a yönelik "ahlak ve adalet yoksunları" şeklinde sözler sarf ettiği belirtilerek, bu sözlerin, Aziz Yıldırım'ın onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte olduğu kaydediliyordu.

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun "ahlak yoksunları" sözü ile Aziz Yıldırım'a alenen basın yoluyla hakaret ettiği aktarılan iddianamede, Hacıosmanoğlu'nun "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English