Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hacı Ahmet Özdemir: Bu fevkalade olaydır

İstanbul, Gazi, Selçuk üniversitelerinin de bulunduğu 10 üniversitenin bazı bölümlerinin yeni kurulacak üniversitelere bağlanması, ayrıca 3 yeni ve 2 vakıf üniversitesinin kurulmasını öngören tasarının görüşmeleri başladı. Görüşmelerde konuşan AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, " Anadolu insanı kız çocuğunu Ankara, İstanbul'a eğitime göndermekte çekinir davranırken, üniversite kendi iline geldiği için kız çocuklarını üniversiteye gönderiyorsa fevkalade olaydır." dedi.

Hacı Ahmet Özdemir: Bu fevkalade olaydır
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler başkanlığında, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarıyı görüşmek üzere toplandı.

Tasarının görüşmelerinde söz alan AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Türkiye'de üniversitelerin gelişme seyrine bakıldığında iyi sonuçlar çıktığını ifade etti.

İsen, "Doğramacı'nın hatıralarına bakıldığında Hacettepe Üniversitesinin açılışına bile karşı çıkıldığını görüyoruz. Özal ile birlikte başlayan bilimin Anadolu'ya yayılması Türkiye için iyi sonuçlar verdi." dedi.

Anadolu'ya açılan üniversitelerin iyi performans sergilediğini belirten İsen, çok amaçlı, çok kampüslü üniversitelere yönelinmesi gerektiğini vurguladı.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Anadolu Üniversitesinden bölümler, fakülteler alınacağını, Eskişehir Teknik Üniversitesi kurulacağını, Eskişehir'de üçüncü üniversitelerinin olacağını söyledi.

Optimum ölçek ekonomisi bulunduğuna işaret eden Avcı, ihtisas üniversitelerinin kurulmasının hem kalkınma planlarında hem hükümet programlarında yer aldığını anlattı. Avcı, bu düzenlemelerin arkasındaki mantığın, bunların ihtisaslaşacak şekilde kurulması olduğunu ifade etti.

Usluer'e, "Osmangazi Üniversitesi nasıl kuruldu? Böyle kuruldu. Kuruldu kötü mü oldu? Kötü olsaydı rektör adayı olmazdınız? " diye yanıt veren Avcı, "Eskişehir Teknik Üniversitesi kuruyorsunuz fen fakültesi, mühendislik fakültesi olmayacak mı? Bütün bunlar Anadolu Üniversitesinde var mı? Hem Anadolu Üniversitesinin ihtisaslaşması hem yeni kurulacak üniversitenin ihtisaslaşması hem de akademik verimlilik açısından bunun doğru çözüm olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Usluer, Anadolu Üniversitesinin bölünmesine karşı olduğunu ifade etti.

- Konya Milletvekili Özdemir'in konuşması

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, dünyada değişmeyen tek şeyin değişimin kendisi olduğunu, değişime direnerek, statükoculukla büyük sıkıntı çekileceğini belirtti.

Meslek edindirme noktasında herkesin üniversiteye gitmesi yerine ilkokuldan başlayarak üniversiteye yönlendirme yapılması, ara eleman açığının da bakanlıktan karşılanmasını öneren Özdemir, "Üniversite mezunu olan herkese iş garantisi veren hiçbir devlet yoktur. Muhakkak büyük oranda ihtiyacını üniversite mezunlarından karşılar. Her üniversite mezununa iş garantisi, kısmen ütopiktir." diye konuştu.

Özdemir, üniversitenin kadrosu şişmiş, öğrenci sayısı artmışsa bu üniversitelerin bölünmesinin dünyada da örneği olan kaçınılmaz bir sonuç olduğunu bildirdi. Özdemir, bunun diplomayı, iş bulmayı etkilemediğini, sadece isim değişikliği olduğunu, değiştirilen ismin de kötü olmadığını belirtti.

"İnönü ile Özal'ı karşı karşıya getiriyorsunuz." eleştirisine de yanıt veren Özdemir, şunları kaydetti:

"Niye yan yana getiriyorsunuz demiyorsunuz da karşı karşıya diyorsunuz. Malatya, bu iki insanı karşı karşıya getirmemiş, saygıyla karşılamış, büyüğü olarak, siyasi lider olarak Türk toplumuna armağan etmiştir. İstanbul Üniversitesi ile İbni Sina adı arasında çok büyük çelişki yoktur. İbni Sina adı da çok saygın, benimsenecek addır. İsim konusunda tutuculuk sergiliyoruz, dogmatizme gidiyoruz.

Üniversite sayısı artması iyi mi kötü mü nereden baktığınıza bağlı. Anadolu insanı kız çocuğunu Ankara, İstanbul'a eğitime göndermekte çekinir davranırken, üniversite kendi iline geldiği için kız çocuklarını üniversiteye gönderiyorsa fevkalade olaydır. Üniversitedeki kız öğrenci sayısı inanılmaz artmıştır."

Konya'ya teknik üniversite

Yeni üniversite Selçuk Üniversitesinin himayesinde kurulacak.  Selçuk Üniversitesine bağlı Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun isimleri değiştirilerek bu üniversiteye bağlanacak.

Konhaber.com'un edindiği bilgiye göre, yeni üniversitenin isminin komisyon aşamasında Konya Teknik Üniversitesi olarak değişmesi bekleniyor.

Yeni üniversitenin yerinin ise büyük ihtimalle kapatılan FETÖ'ye ait Mevlana Üniversitesinin yerinin olacağı konuşuluyor. Teknik üniversite olacağından dolayı organize sanayiinde bir bölgenin de bu üniversiteye tahsis edilmesi tasarlanıyor.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English