Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Günümüzün lider şehri Konya için canla başla çalışıyoruz"

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Seydişehir İlçesi’ne kazandırılan Şehir Konağı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Konya’da tüm belediye başkanlarımızla, Meclis üyelerimizle günümüzün lider şehri Konya için canla başla çalışıyoruz.” dedi.

“Günümüzün lider şehri Konya için canla başla çalışıyoruz“
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerdeki Yatırım Hamlesi programları kapsamında Seydişehir’de yapımı tamamlanan Şehir Konağı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası ilçe belediyesi yatırımlarının yanında Büyükşehir Belediyesi’nin Seydişehir çıtasının çok üzerinde yaptığı yatırımlarla ilçenin adeta çağ atladığını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2014 yılı 30 Mart’ından itibaren Yeni Büyükşehir Yasası uygulamasıyla birlikte 31 metropol ilçe olarak çalışmalara başladıklarını belirterek, Konya merkezde ne varsa ilçelerde de aynı hizmetlerin gerçekleşmesi için çalışmaları sürdürdüklerini dile getirdi.

3 yıl içinde sadece su ve kanalizasyon gibi altyapı yatırımlarına Konya genelinde 1 milyar lira harcadıklarını kaydeden Başkan Akyürek, tüm yerleşim yerleri ile birlikte Seydişehir yatırımlarının da artarak devam edeceğini söyledi.

Seyyid Harun Veli Türbesi’nin çevresi ile birlikte yeni cazibe alanlarından biri haline geleceğini kaydeden Başkan Akyürek, güzel bir mimari tarzda yapılan Şehir Konağı’nın yüzme havuzu, spor salonu, eğitim salonları, meslek edindirme kurs bölümleri ile ilçeye hayırlı olmasını diledi.
Büyükşehir olarak Seydişehir’e bugüne kadar 108 milyon liralık yatırım yaptıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, “Seydişehir marka metropol ilçelerimizden. Konya’da 31 ilçemizle tüm belediye başkanlarımızla, Meclis üyelerimizle günümüzün lider şehri Konya için canla başla çalışıyoruz. Sadece Konya için de çalışmıyoruz. Ülkemizin Büyük Türkiye hedefine, Lider Ülke Türkiye hedefine ulaşması için de gayret gösteriyoruz. Çünkü şehirlerimiz kalkındığında ülkemiz güçleniyor. Bütün bu yatırımlarda birlikte çalıştığımız Seydişehir Belediye Başkanımız Mehmet Tutal kardeşimize ve emeği geçen herkese ilçemiz ve Konyamız adına teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve protokol mensupları hep birlikte kurdele keserek Seydişehir Şehir Konağı’nın açılışını yaparak incelemelerde bulundular.
Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Seydişehir Şehir Konağı 3,2 milyon liraya mal oldu.

MEDENİYET OKULU DÖNEM AÇILIŞI YAPILDI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Seydişehir programı kapsamında ilçedeki Medeniyet Okulu çalışmalarının dönem açılış programına katıldı. Burada öğrencilere hitap eden Başkan Akyürek, şehir tamamındaki bütün okullarda Medeniyet Okulu dersleri verildiğini ve projenin 4 yıldır devam ettiğini belirterek,  2 yıl içinde Konya’daki 500 bine yakın ilk ve orta öğretim öğrencisine projeden faydalanmış olacağını dile getirdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    Meramli
    6 yıl önce

    Hani daha metroyu getiremediniz

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English