Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Güney Ege 9. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "Dünyada tarımı gelişen ülkeler eğitim meselesini çözdü. Bizler bu fuarları bu manada önemsiyoruz. Birkaç yıl içerisinde ziraat odalarımız 700 bin çiftçiyi bu fuarlara taşıdı" "Bugüne kadar 424 bin çiftçimize eğitim verdik. Bunun 174 bini kadın çiftçilerimizden oluşuyor. Eğitim çalışmalarına daha da hız vereceğiz. Türkiye'nin her tarafında bu eğitim çalışmalarına devam edeceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
MUĞLA (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyada tarımı gelişen ülkelerin eğitim meselesini çözdüğünü belirterek, "Bizler bu fuarları bu manada önemsiyoruz. Bir kaç yıl içerisinde ziraat odalarımız 700 bin çiftçiyi bu fuarlara taşıdı."dedi.

Bayraktar, Muğla'nın Milas ilçesinde açılan Güney Ege 9. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda Ege Bölgesi'nin tarım sektöründe hasılanın yüzde 18'ini tek başına sağladığını, Muğla'nın dağlarından yağ, ovalarından bal aktığını söyledi.

Tarım sektöründeki kadınların çok zahmetli işler yaptığını aktaran Bayraktar, kadınların tarım sektöründe zahmet çektiğini, günde 16-17 saat mesai harcadıklarını, kadınların yüzde 94'ünün kayıt dışı çalıştığını dile getirdi.

Bunların primlerinin yüzde 50'sinin devlet tarafından ödemesi için taleplerinin olduğunu, bunun için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından söz aldıklarını anlatan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile önümüzdeki günlerde bir proje hazırlayacağız. Tarım sektöründe dünyada önemli çalışmalar yapıldı. Dünyada tarım önemli. Bu nedenle fuarları önemsiyoruz. Dünyada kara alanlarının ancak yüzde 10'unu kullanabiliyoruz. Mevcut olan toprakları dünya kaybediyor. Hedeflerimiz çok daha farklı ve ileride. Dünya ne yapıyorsa biz de onu yapmaya çalışıyor, gelişen teknolojiye ayak uyduruyoruz. Bu coğrafyayı besleme fırsatı sunacak sektörü destekleyip gayri safi hasılaya daha büyük destek vermeye çalışıyoruz. Dünyada tarımı gelişen ülkeler eğitim meselesini çözdü. Bizler bu fuarları bu manada önemsiyoruz. Bir kaç yıl içerisinde ziraat odalarımız 700 bin çiftçiyi bu fuarlara taşıdı. Bugüne kadar 424 bin çiftçimize eğitim verdik. Bunun 174 bini kadın çiftçilerimizden oluşuyor. Eğitim çalışmalarına daha da hız vereceğiz. Türkiye'nin her tarafında bu eğitim çalışmalarına devam edeceğiz."

Muğla Valisi Esengül Civelek, kentin uygun iklim yapısı, tarıma elverişli verimli arazileri, tarımsal üretim çeşitliliği ve üretim miktarıyla güçlü bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Muğla'nın bin 480 kilometre uzunluğundaki kıyı şeridiyle deniz kültür balıkçılığında lider konumda olduğunu vurgulayan Civelek, her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık sektöründe sürdürülebilir gelişimi sağlayabilmek adına ilgili tüm taraflarla iş birliği içerisinde olduklarını ifade etti.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla'nın turizmin ve tarımın başkenti olduğunu söyledi. Milas'ın da tarih, kültür, turizm ve tarımın başkenti olduğunu kaydeden Öztürk, iktidar olarak tarıma bugüne kadar büyük destek verdiklerine dikkati çekti.

Açılışını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yaptığı fuar, 11 Mart'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.









Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English