Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Güneş Enerjisi Teknolojileri Çalıştayı

-Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler: "Türkiye doğal kaynak açısından çaresiz değil, 56 bin megavatlık doğalgaz enerjisine eşit güneş potansiyelimiz var" -TÜBA Enerji Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Dinçer: "Enerjide faydalı olacak çözüm politikaları üreterek bilgi platformu oluşturmayı amaçlıyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, güneş ve rüzgar enerjisi gibi alternatif kaynakların devreye alınmasının hızlandırılması gerektiğini belirterek, "Türkiye doğal kaynak açısından çaresiz değil, 56 bin megavatlık doğalgaz enerjisine eşit güneş potansiyelimiz var." dedi.

Güler, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) düzenlenen Güneş Enerjisi Teknolojileri Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, enerji politikalarındaki elektrik, doğalgaz, kömür ve güneş enerjisi gibi bileşenlerinin bir bütün içinde değerlendirilerek dengeli bir politika izlenebileceğini söyledi.

Enerjideki en önemli kavramın arz güvenliği olduğunu vurgulayan Güler, enerji kaynaklarının kesintisiz, ekonomik ve sürdürülebilir olması gerektiğini, enerji politikalarını oluştururken bu kavramı temel bir konsept olarak ele almak gerektiğini söyledi.

Geçmişte Türkiye'de bilime dayalı bir siyaset olmadığı için enerji politikalarının da bu yönde gelişmediğini belirten Güler, "Son yıllarda bir çok kavramı dikkate alarak, enerjide sürdürülebilir bir sistem oluşturmaya çalıştık. Kurulu güç 30 bin megavatlardan 80 bin megavatlara ulaştı. Alternatif kaynak zengini Türkiye'nin, güneş ve rüzgar enerjisini devreye almayı hızlandırması gerekiyor. Türkiye doğal kaynak açısından çaresiz değil, 56 bin megavatlık doğalgaz enerjisine eşit güneş potansiyelimiz var." diye konuştu.

Dışa bağımlılık konusunun enerji politikalarında ikinci önemli kavram olduğuna işaret eden Güler, "Elektrik üretiminde amaç baz yükü oluşmasına katkıda bulunmak. Enerji kaynaklarının sürdürülebilir olması önemli. Bulutlu, karanlık, rüzgarın esmediği zamanlarda veya doğalgaz gelmeyince ne olacak? Sistemin devamlı 24 saat kesintisiz çalışması gerekiyor. İşte burada devreye güneş enerjisi teknolojileri giriyor, depolama gündeme geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

- Cari açığa çare arayışı

TÜBA Enerji Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. İbrahim Dinçer de Türkiye'nin en büyük problemlerinden birinin cari açığı arttıran enerji ithalatı olduğunu söyledi.

Bazı dönemlerde 60-70 milyar dolarlara kadar tırmanan enerji ithalatının büyüklüğüne dikkati çeken Dinçer, "TÜBA olarak bu noktada enerjide faydalı olacak çözüm politikaları üreterek bilgi platformu oluşturmayı amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.

Dinçer, iki günlük kömür ve güneş enerjisi teknolojileri etkinliğinin ardından sektöre ve akademik camiaya katkı sağlayabilecek rapor ve yayınların da önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English