Son Dakika Haberler

ANADOLU AJANSI

Anadolu Ajansı haberine göre;
Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Başbakan Binali Yıldırım, Güney Kore'de

- Başbakan Binali Yıldırım, Güney Kore'deki temaslarının son gününde Seul'de Cumhurbaşkanı Moon Jae-In ile Ulusal Meclis Başkanı Chung Sye Kyun tarafından kabul edilecek.

- Yıldırım, Güney Kore Başbakanı Lee Nak-Yeon ile bir araya gelecek. Baş başa ve heyetlerarası görüşmerin ardından iki mevkidaş ortak basın toplantısı düzenleyecek. Türkiye'nin Seul Büyükelçiliği binasının açılış törenine katılacak Yıldırım, elçilikte Güney Kore'deki Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İngiltere'nin Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu, ayrıca Türk toplumu temsilcileriyle buluşacak.

(Londra)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Swiss Otel'de Türkiye Finans Forumuna, İstanbul Kongre Merkezinde Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası açılışına katılacak.

(İstanbul/09.00/11.00)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, TOGEM tarafından düzenlenen "Biz Geleceğiz" toplantısına iştirak edecek.

(İstanbul/10.00)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Bitlis Valiliğini ziyaret ederek sokak sağlıklaştırması açılışına katılacak, esnafı ziyaret edecek, dere üstündeki yapıları inceleyecek, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Bitlis /11.00/12.00/12.30/14.00)

4- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, TOBB Ticaret Borsaları Konseyi toplantısına katılacak.

(Ankara/15.00)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TÜYAP Kongre Merkezi'nde PAGEV Plast Eurasia Uluslararası İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı açılışına, TOBB Ticaret Borsaları Konsey Toplantısına iştirak edecek.

(İstanbul/11.00 Ankara/15.00)

6- Kalkınma Bakanı Lütfi̇ Elvan, Zeytinyağı Şenliğine ve Okula Başladım Etkinliğine katılacak, Zeytin Çarşısı Açılışını yapacak ve çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

(Kilis/10.00-17.15)

7- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde "Sanat'a Engel Yok" sergisinin açılışına katılacak, Eyüp Ahmet Edip Önder Özel Eğitim Merkezi'nde meslek atölyelerini ziyaret edecek. Bakan Yılmaz, Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde "Açıköğretim Lisesi Mezuniyet Töreni"ne iştirak edecek.

(İstanbul/10.00/13.00/14.30)

8- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısı yaparak medya mensuplarının sorularını yanıtlayacak.

(Ankara/13.00)

9- TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

10- TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün ve TBMM Başkanlık Divanının CHP'li üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

(Ankara/13.30)

11- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Etimesgut İlçe Başkanlığı'nı ziyaret edecek.

(Ankara/11.00)



EKONOMİ

1- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Swiss Otel'de Türkiye Finans Forumuna katılacak.

(İstanbul/14.00)

2- TÜİK, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin işgücü maliyeti endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

3- TÜSİAD'ın Geleneksel Ankara Yüksek İstişare Konseyi toplantısı dolayısıyla JW Marriott Otel'de kokteyl verilecek.

(Ankara/19.00)

4- TOBB Ticaret Borsaları Konseyi toplanacak.

(Ankara/15.00)



DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına katılacak ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile ikili görüşme gerçekleştirecek.

- Çavuşoğlu, Sırbistan'da Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan Üçlü İstişare Mekanizması'nın Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak.

- Bakan Çavuşoğlu, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından kabul edilecek.

(Brüksel/Belgrad)

2- ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma planına ilişkin nihai kararı ve yansımaları takip edilecek.

(Washington/Ramallah/Kudüs/Tel Aviv)

3- Yemen'de yaşanan çatışmalar takip ediliyor.

(Sana)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)



GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

- FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahında meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- Kütahya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün "Kütahya il imamı" olduğu iddiasıyla tutuklanan Ali Peksöz'ün yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Saat: 10.00)

- Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davada, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu 48'i tutuklu 129 sanığın Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması sürecek.

(Saat: 09.00)

- Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 179'u tutuklu 486 kişinin yargılandığı davanın duruşmasına devam edilecek.

(Saat: 09.30)



SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup müsabakaları, oynanacak 8 karşılaşmayla sona erecek.

- Beşiktaş, G Grubu son maçında Almanya'nın Leipzig takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Gruplarda ayrıca Liverpool-Spartak Moskova, Maribor-Sevilla, Shakhtar Donetsk-Manchester City, Feyenoord-Napoli, Porto-Monaco, Tottenham-APOEL ve Real Madrid-Borussia Dortmund maçları yapılacak.

(Leipzig/Liverpool/Maribor/Kharkiv/Rotterdam/Porto/Londra/Madrid/22.45)

2- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan-Nanterre 92 ve AS Monaco-Pınar Karşıyaka maçları yapılacak.

(İstanbul/20.00/Monako/22.30)

3- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda Galatasaray Odeabank-Grissin Bon, Herbalife Gran Canaria-TOFAŞ ve Cedevita Zagreb-Darüşşafaka karşılaşmaları oynanacak.

(İstanbul/20.00/Las Palmas/21.00/Zagreb/21.45)

4- Basketbol Erkekler Avrupa Kupası, Dinamo Tiflis-İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Sigal-Demir İnşaat Büyükçekmece maçlarına sahne olacak.

(Tiflis/18.00/Priştine/21.30)

5- FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Nadezhda-Yakın Doğu Üniversitesi, Galatasaray-ESBVA ve Fenerbahçe-Wisla CANPACK maçları oynanacak.

(Orenburg/17.00/İstanbul/18.00/20.00)

6- Voleybol Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi E Grubu ilk hafta maçında Arkas Spor, Polonya'nın Zaksa takımını konuk edecek.

(İzmir/19.00)

7- Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Portekiz temsilcisi Braga ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi C Grubu son maçıyla ilgili 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Turuncu-lacivertliler, son çalışmasını antrenman sahasında yapacak.

- Braga Teknik Direktörü Abel Ferreira, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda basın toplantısına katılacak.

- Portekiz ekibi, statta yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak.

(İstanbul/17.30/18.00/20.30/21.00)

8- Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Vitoria Guimaraes ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi I Grubu son maçıyla ilgili basın toplantısına katılacak.

(Guimaraes/21.30)

9 - Kupa Voley kadınlarda kura çekimi Ankara'da yapılacak.

(Ankara/14.00)

10- Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup 6. hafta erteleme maçında Amed Sportif Faaliyetler ile Etimesgut Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Diyarbakır/13.00)



***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English