Son Dakika Haberler

ANADOLU AJANSI

Anadolu Ajansı haberine göre;
Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Çocuk İşçiliği ile Mücadele Deklarasyonu"nun imza törenine katılacak.

(Ankara/14.00)

2- AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, Hatay Reyhanlı'da 11 Mayıs 2013'te 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırılarla ilgili 33 kişinin yargılandığı davanın karar duruşmasını takip edecek ve basın açıklaması yapacak.

(Ankara/10.00)


EKONOMİ

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, SGK ile Ziraat Bankası arasında imzalanacak "Prim Borçlarını Ödeyerek Emekli Olabilecek Tarım Bağ-Kurlu Sigortalılara Kredi Sağlanması Protokolü" törenine katılacak.

(Ankara/10.00)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, TÜMSİAD-Şanlıurfa Kent Vizyonu-Yapı İnşaat Sektör Kurulu Çalıştayı'na ve Esnaf Danışma Gecesi'ne katılacak.

(Şanlıurfa/14.00/18.00)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında incelemelerde bulunacak.

(İstanbul/10.00)

4- TÜİK, 2017 yılı yaşam memnuniyeti araştırması sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)



DÜNYA DİPLOMASİ

1- AB üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla AB Liderler Zirvesi düzenlenecek. Gayriresmi zirveye İngiltere katılmayacak.

(Brüksel)



GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde sanık savunmalarıyla devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 224 sanığın yargılandığı "çatı" davasının görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişiminde Sultanbeyli ve Mehmetçik Vakfında meydana gelen olaylara ilişkin 3'ü rütbeli, 2'si er, 116'sı öğrenci olan 121 sanığın yargılandığı dava görülecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin ''örgüt üyeliği'' ve ''darbeye teşebbüs'' suçlarından haklarında dava açılan 20'si tutuklu 29 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Çatı Yapılanması kapsamında haklarında dava açılan 53'ü tutuklu 145 sanığın yargılanması sürecek.

(Bolu/10.00)

- İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturmasında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin 36'sı tutuklu 92 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İzmir/10.00)

- Kırklareli'nde FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoyol girişinde durdurulan 11'i tutuklu 28 sanığın yargılandığı dava görülecek.

(Kırklareli/09.00)



SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 23. haftası, Galatasaray-Bursaspor ve Teleset Mobilya Akhisarspor-Atiker Konyaspor maçlarıyla başlayacak.

(İstanbul/Manisa/20.00)

2- A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde deplasmanda İsveç ile karşılaşacak.

(Stockholm/21.00)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 23. haftasında Anadolu Efes, Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.30)

4- Basketbol PTT Kadınlar Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Yakın Doğu Üniversitesi-BOTAŞ ve Hatay Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe maçları yapılacak.

(Mardin/15.30/18.00)

5- 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları, Güney Kore'de devam ediyor.

(PyeongChang)



***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English