Son Dakika Haberler

ANADOLU AJANSI

Anadolu Ajansı haberine göre;
Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri ve Grup Başkanvekilleriyle bir araya gelecek.

(TBMM/10.00)

2- TBMM Genel Kurulu'nda, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerinde görüşmeler başlayacak, Genel Kurulu Meclis Başkanı Binali Yıldırım yönetecek.

(TBMM/13.00)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Personel Eğitim Merkezi açılışına katılacak.

(Ankara/10.00)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fas'ta düzenlenen Küresel Göç Mutabakatı Hükümetlerarası Konferansı'na iştirak edecek.

(Marakeş)

3- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek, Uluslararası AgTech ve Yeşil Enerji Forumu'na katılacak.

- Azerbaycan Tarım Bakanı İnam Kerimov'la görüşecek olan Bakan Pakdemirli, Fahri Hıyaban Azerbaycan Şehitliği ve Türk Şehitliği'ni de ziyaret edecek.

(Bakü)



EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, aralık ayına ilişkin beklenti anketini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

2- TÜİK, Türkiye ekonomisine ilişkin 2018 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

3- Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Boeing Türkiye Teknoloji Günü-Mühendislik ve Teknoloji Merkezi açılış törenine katılacak.

(İstanbul/09.30)



DÜNYA DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Dışişleri Konseyi toplantısı yapılacak.

(Brüksel)

2- Fransa ve Belçika'da "sarı yeleklilerin" düzenlediği protestoların yansımaları takip ediliyor.

(Paris/Brüksel)

3- Ermenistan'da erken milletvekili seçimlerinin yansımaları izleniyor.

(Erivan)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.


(Halep/İdlib)


5- Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinin yansımaları takip ediliyor.


(Riyad/Washington/Ankara)





GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 224 sanığın yargılandığı "çatı" davasının görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 243 kişinin yargılandığı davanın duruşması Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

- FETÖ'nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 474 sanığın yargılandığı dava, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde sürecek.

- Darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda bulunan ÖKK'yi ele geçirme teşebbüsüyle ilgili 68 sanığın yargılandığı davaya Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- FETÖ faaliyetleri çerçevesinde siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla 210 kişinin yargılandığı dava, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde sürecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz'da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi'nin işgaliyle burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin 14'ü eski polis 114 sanığın yargılanmasına, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de devam edilecek.

(Ankara/09.30/İstanbul/10.00)



SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 15. hafta MKE Ankaragücü-Medipol Başakşehir, Kasımpaşa-Kayserispor maçlarıyla sona erecek.

(Afyonkarahisar/İstanbul/20.00)

2- Spor Toto 1. Lig'de 15. hafta Adana Demirspor-Giresunspor, Gazişehir Gaziantep-Balıkesirspor Baltok müsabakalarıyla tamamlanacak.

(Adana/Gaziantep/19.00)

3- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 10. haftanın son maçında Bahçeşehir Koleji ile Anadolu Efes, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.00)

4- Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Portekiz temsilcisi Porto ile 11 Aralık Salı günü oynayacakları D Grubu 6. ve son hafta maçı öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek. Sarı-kırmızılı takım müsabakanın hazırlıklarını kendi tesislerinde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

- Porto Teknik Direktörü Sergio Conceicao, Türk Telekom Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Portekiz temsilcisi, müsabaka öncesi son antrenmanını aynı statta yapacak.

(İstanbul/15.30/16.00/17.45/18.30)



***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English