Son Dakika Haberler

ANADOLU AJANSI

Anadolu Ajansı haberine göre;
Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak, ATO Congresium'da İşte Kadın Konferansı'na katılacak.

(Ankara/11.30/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Güney Kore'nin başkenti Seul'de, ülkenin önde gelen firmalarının üst yöneticilerini ayrı ayrı kabul edecek, daha sonra Kore iş dünyası temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(Busan/Seul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından Ankara Spor Salonu'nda düzenlenecek "Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması"na iştirak edecek.

(Ankara/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- HDP ve MHP'nin Meclis grup toplantıları düzenlenecek.

(TBMM/11.15/12.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, AFAD'ın düzenlediği "Uluslararası KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer) Kongresi" ile Bosna Hersek Büyükelçiliği Silahlı Kuvvetler Günü Resepsiyonu'na katılacak.

(Ankara/10.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmelerinin 83. yıl dönümü münasebetiyle Anıtkabir'de düzenlenecek programa iştirak edecek.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bilnet Okulları Çayyolu kampüsü açılışına katılacak.

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'deki İçme Suyu Kaynaklarının ve Arıtma Tesislerinin Değerlendirilmesi Projesi Kapanış Toplantısı"na iştirak edecek.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, İİT 6. Sağlık Bakanları Konferansı'na katılmak üzere Suudi Arabistan'a gidecek.

(İstanbul/12.55) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TBMM Genel Kurulunda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)


EKONOMİ

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Dünya Toprak Günü programı ile Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Programı Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/Antalya/10.00/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, "2018 Yılı Para ve Kur Politikası Raporu'nu ve kasım reel efektif döviz kurunu açıklayacak.

(Ankara/10.30/14.30)

3- TÜİK, 2016 yılı yenilik araştırması sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arnavutluk'ta 2. Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödülleri Programına katılacak. Çavuşoğlu'na daha sonra fahri doktora payesi takdim edilecek.

- Bakan Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına iştirak edecek.

(Tiran/Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek.

- TASIM Projesi Üst Düzey Toplantısı ve EİT BİT Bakanlar 2. Toplantısı'na katılacak olan Arslan, BAKUTEL 2017 Fuarı'nı ziyaret edecek, Azerbaycan Ulaştırma, Haberleşme ve İleri Teknoloji Bakanı Ramin Guluzade ve İran Bilgi ve Haberleşme Teknolojileri Bakanı Mohammad Javad Azeri Jahromoni ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

(Bakü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD'nin ve AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanları bir araya gelecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Kuveyt'te Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) toplantısı yapılacak.

(Kuveyt)

5- Kazakistan'da Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Daimi Konseyi'nin 35. dönem toplantısı düzenlenecek.

(Astana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Yemen'de eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in öldürülmesinin ardından yaşanan gelişmeler ve çatışmalar izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)


GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'nda meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/9.30)

- FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 21'i tutuklu 86 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Coşgun Çakar ve ana dava dosyası sanıkları Ogün Samast, Erhan Tuncel ile jandarma görevlileri, gazeteciler Ekrem Dumanlı ve Ercan Gün'ün de aralarında bulunduğu 85 sanıklı davanın görülmesine devam edilecek.

(İstanbul/11.00)

- İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu 279 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(İzmir/09.00)

- Şırnak'ta darbe girişimiyle ilgili aralarında meslekten ihraç edilen dönemin 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar ile Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan'ın da yer aldığı 23'ü tutuklu 428 sanığın yargılanmasına Adana Bölge Adliye Mahkemesinde devam edilecek.

(Adana/09.30)


SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4 grupta son maçlar oynanacak.

- Manchester United-CSKA Moskova, Benfica-Basel, Celtic-Anderlecht, Bayern Münih-Paris Saint Germain, Roma-Karabağ, Chelsea-Atletico Madrid, Olympiakos-Juventus ve Barcelona-Sporting Lizbon maçları yapılacak.

(Manchester/Lizbon/Glasgow/Münih/Roma/Londra/Atina/Barcelona/22.45) (Fotoğraflı)

2- Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Leipzig ile oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu son maçıyla ilgili Red Bull Arena'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Siyah-beyazlılar, son çalışmasını Leipzig'de yapacak.

(Leipzig/21.00/21.30) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Gaziantep Basketbol-Elan Chalon ve Strasbourg-Banvit karşılaşmaları oynanacak.

(Gaziantep/20.00/Strasbourg/22.30) (Fotoğraflı)

4- Voleybol Erkekler CEV Kupası'nda Ziraat Bankası, deplasmanda Romanya'nın SCM U Craiova takımıyla karşılaşacak.

(Craiova/19.00)

5- Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde ilk devre, VakıfBank-Bursa Büyükşehir Belediyespor, Çanakkale Belediyespor-Galatasaray, İlbank-Kameroğlu Beylikdüzü Voleybol İhtisas ve Fenerbahçe-Seramiksan, Bursa Nilüfer Belediyespor-Beşiktaş ve Eczacıbaşı VitrA-Halkbank maçlarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/16.00/Çanakkale/Ankara/17.00/İstanbul/Bursa/17.30/İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)


ÖZEL HABER

1- Bakan Tüfenkci'den "saadet zinciri" uyarısı

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

- "Vatandaşlarımız, herhangi bir ürün veya hizmet ticareti olmayan, aşırı kazanç vadeden ve sisteme yeni üye getirmek koşuluyla prim, komisyon gibi adlarla ödeme yapmayı öngören yapılara karşı dikkatli olmalı. İleride maddi ve hukuki mağduriyet yaşanmaması adına bu tip sistemlere üye olunmamalı"

- "Piramit sistemler, genellikle bunu başlatan kişilere para kazandırdıktan ve yüzlerce, bazen de binlerce kişiye önemli para ve zaman kaybettirdikten sonra batıp gidiyor"

(Deniz Çiçek/Ankara)

2- TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM - "Kaynaklar dağa gitti milletin evladına kurşun olarak döndü"

- İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Bitlis'in Güroymak Belediyesi, yıllardır ilçede ihmal edilen çok sayıda projeyi hayata geçirerek, vatandaşları belediyecilik hizmetleriyle buluşturdu

- İlçede altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla eğitim, spor, sosyal ve kültürel birçok alanda projeler hayata geçirilerek 10 ayda 18,5 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi

- Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Özen Alibeyoğlu:

- "Burası 1987 yılında ilçe hüviyetini kazanmış 30 yıllık bir ilçe ama tabloya baktığımızda belediye hizmetleri adına ciddi manada eksiklikleri olan ve belki döneminin 15 ile 20 yıl gerisinde devam eden bir belediyeyle karşı karşıya kaldık"

- "8 yılda 140 milyon liralık kaynağın nereye gittiğini, vatandaşımızın takdirine bırakıyoruz ama biz biliyoruz ki bu kaynaklar dağa gitti, birilerinin cebine gitti, bu millete ve milletin evladına kurşun olarak döndü. Milletin parası maalesef kurşun, mayın, bomba, hendeklerdeki tuzak olarak milletin evladına döndü"

- "İnşallah ilçemizin yıldızı parlayacak. Hep birlikte ele ele vererek ilçemizi geleceğin Türkiye'sinde hak edeceği yere taşıyacağız"

(Şener Toktaş / Bitlis) (Fotoğraflı / Görüntülü)

3- İHRACATIN PARLAYANLARI - Tarihi evlerden mobilya yaptı, 40 ülkeye sattı

- Mobilya üreticisi Güleç, Kastamonu'da ömrünü tamamlamış ahşap evlerin malzemelerinden ürettiği mobilyaları 40 ülkeye ihraç ediyor

- NDesign Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç:

- "100 yıl yaşamış ağaçlarla 200 yıl yaşayacak mobilyalar üretiyoruz. Üzerlerine bu ürünlerin eski birer ev olduğunu da yazıyoruz"

- "Dünyanın her yerinden müşteriler bu ürünleri beğeniyor. İngiltere, Fransa ve Almanya'da çok önemli mağazalar bu ürünleri talep ediyor. Çin, ABD ve İtalya'da katıldığımız fuarlarda da ürünlerimiz çok ilgi gördü"

(Gökhan Ergöçün)




***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.











Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English