Son Dakika Haberler

ANADOLU AJANSI

Anadolu Ajansı haberine göre;
Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

- Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek TRT 23 Nisan Gala Programı'na katılacak.

(Ankara/12.30/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki heyetle bir araya gelecek.

(TBMM/12.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde çocukları kabul edecek, 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılacak.

(Ankara/10.00/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM'nin açılışının 98. yıl dönümü

- TBMM Atatürk Anıtı önünde tören düzenleniyor.

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'nin açılışının 98. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenecek törene katılacak.

- Kahraman, Birinci TBMM'de düzenlenecek anma töreninin ardından Mecliste kutlamaları kabul edecek.

- Kahraman başkanlığında özel gündemle toplanacak TBMM Genel Kuruluna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

- Kahraman, 23 Nisan Resepsiyonu'na ev sahipliği yapacak. Resepsiyona Başbakan Yıldırım da iştirak edecek.

(TBMM/09.00/Ankara/09.15/10.00/11.30/14.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

- Toplantıda Binali Yıldırım da yer alacak.

(Ankara/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya gelecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamında çocukları ağırlayacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle çocukları makamında kabul edecek.

(Ankara/09.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM'den

-TBMM Anayasa Komisyonu'nda, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

- Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda 15 üniversite kurulmasını öngören kanun tasarısı ele alınacak.

(TBMM18.00/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler'de (BM) temaslarda bulunacak.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 30. haftanın son maçında Fenerbahçe ile Antalyaspor, Ülker Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(İstabul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TEB BNP Paribas İstanbul Cup uluslararası kadınlar tenis turnuvasında ana tablo müsabakaları Garanti Koza Park'ta başlayacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı)


ÖZEL HABER

1- Sağlık turizmine dört koldan teşvik

- Maliye Bakanı Naci Ağbal:
- "Sağlık turizmi kapsamındaki hizmetler için getirilen KDV istisnası, Türkiye'yi başka ülkelere karşı avantajlı duruma getirdi"
- "Sağlık turizmini kurumsal olarak teşvik etmek amacıyla yeni bir düzenleme daha yapacağız. Özel sektöre sağlık turizmi kapsamında yapacağı yatırımlarda ilave yatırım teşvikleri getireceğiz"
- "Ekonomi Bakanlığı yanında, Sağlık Bakanlığı da bu konuda yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Sağlık turizmine hem insan kaynağı yetiştirilmesi hem kurumsal hem de yurt dışında pazarlama anlamında ciddi teşvikler getireceğiz"
- "Özellikle Avrupa'daki sosyal güvenlik kurumlarıyla uzun dönemli sözleşmeler yaparak, o ülkeler hasta ve yaşlılarını bakım için Türkiye'ye gönderdiğinde anlaşılan fiyatlar üzerinden tedavi ve bakımlarını sağlayacağız"

(Deniz Çiçek/Ankara)

2- GRAFİKLİ - Operasyonlarla DEAŞ'ın kökü kazınıyor

- Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya çalışan, insanların en mutlu günlerini kana bulayan, yaşlı ve çocukları hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü DEAŞ'a yönelik etkin mücadele büyük bir kararlılıkla sürdürülüyor
- Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla başta İstanbul ve Ankara olmak üzere çok sayıda kentte kanlı eylem planlayan teröristlerin oyununu bozulurken, özellikle Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla DEAŞ'ın kökü kazındı
- Terör örgütü DEAŞ'ın, Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden faaliyetlerinin engellenmesine yönelik 24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda 2 bin 647'si ölü olmak üzere 3 bin 60, yurt içindeki operasyonlarda ise 146 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi
- Güvenlik güçlerinin yurt içinde DEAŞ'a yönelik düzenlediği şafak vakti operasyonlarda ise gözaltına alınan 5 bin 402 zanlıdan 902'si tutuklandı

(Volkan Kaşik / Malatya)

3- Melen Barajı İstanbul'un 2071'e kadar su ihtiyacını karşılayacak

- İstanbul'un 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak Melen Barajı'nın yüzde 95'i tamamlandı
- Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu:
- "İstanbul, Türkiye demek. Birçok Avrupa ülkesinden daha fazla nüfusa sahip. Bu kadar nüfusun içme ve kullanma suyunun temin edilmesi son derece önemli. İstanbul'un susuz kalması Türkiye'nin susuz kalması demektir"
- DSİ 14. Bölge Müdürü Sedat Özpınar:
- "694 milyon metreküp kapasiteli Melen Barajı'nın hizmete girmesiyle İstanbul'un mevcut su kapasitesinin yüzde 77'si kadar ilave bir su kaynağını İstanbul kazanmış olacak. Melen Projesi ve Melen Barajı İstanbul suyunun sigortasıdır"

(Ömer Faruk Cebeci / Sakarya) (Fotoğraflı / Görüntülü)





***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English