Son Dakika Haberler

ANADOLU AJANSI

Anadolu Ajansı haberine göre;
Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Milli Güvenlik Kurulu ile Bakanlar Kurulu toplantılarına başkanlık edecek.

(Ankara/13.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM'den...

- Genel Kurulda, boş olan RTÜK üyelikleri için seçim yapılacak, CHP'nin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan hakkında verdiği gensoru önergesinin ön görüşmeleri gerçekleştirilecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının görüşmeleri devam edecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ


1- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Dünya Gıda Günü münasebetiyle düzenlenen programa katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bulgaristan Maliye Bakanı Vladislav Goronav ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile görüşecek.

- Tüfenkci, Goronav ile çalışma yemeğine katılacak, Bulgaristan Enerji Bakanı Temenujka Petkova ile bir araya gelecek.

(Sofya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "TechAnkara Proje Pazarı"nın açılışını yapıyor.

(Ankara/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ocak-Eylül 2017 Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Sonuçları, 2017 Yılsonu Bütçe Gerçekleşme Tahmini ve 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Türkiye İstatistik Kurumu, Eylül 2017'ye ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi'ni ve Temmuz 2017'ye ilişkin İşgücü İstatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)



DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Dağlık Karabağ çözüm süreci kapsamında İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya gelecek.

(Cenevre) (Fotoğraflı)
2- Türk Silahlı Kuvvetlerinin, İdlib gerginliği azaltma bölgesine intikali kapsamındaki gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD ile Türkiye arasında vizelerin askıya alınmasının yansımaları izleniyor.

(Washington/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki gayrimeşru referandumun ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Irak'ın Kerkük kenti etrafında yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Kerkük) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)



KÜLTÜR SANAT

1- "Ruhi Su Şiir Ödülü"nü kazanan şair ve kitabı, basın toplantısıyla açıklanacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kültür-sanat, akademi ve sivil toplum dünyasından pek çok ismin katılımı ile hazırlanan "Küresel Kültür Endüstrisi Soruşturması"na ilişkin basın toplantısı düzenlenecek.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye'nin Oscar adayı "Ayla" filminin ön gösterimi, Grand Pera Emek Sahnesi'nde gerçekleştirilecek.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Divan Yolu Sohbetleri kapsamında "Cingöz Recai ve 60 yıllık Yolculuğu" konusu, Milli Türk Talebe Birliğinde ele alınacak.

(İstanbul/16.00)



SPOR

1- Süper Lig'in 8. haftası, Bursaspor-Osmanlıspor maçıyla tamamlanacak.

(Bursa/20.00) (Fotoğraflı)

2- TFF 1. Lig'de 8. haftanın son maçında Grandmedical Manisaspor ile Denizlispor karşılaşacak.

(Manisa/18.00) (Fotoğraflı)

3- Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Monaco Teknik Direktörü Leonardo Jardim, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu üçüncü maçıyla ilgili II. Louis Stadı'nda ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyecek.

(Monaco/20.30/21.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)



ÖZEL HABER

1- KKTC'ye elektrikte güzergah belli, anlaşma yakın
- KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun:
- "Deniz altından kablo ile elektrik iletilmesinde rota su projesinden farklı olacak. KKTC'de Teknecik'ten denize inecek ve Mersin yakınlarından çıkıp Akkuyu trafo merkezine bağlanacak."
- "2018'den önce elektrik anlaşması imzalanmış olacak. Anlaşmayla beraber hemen ertesi gün inşaat başlayacak"
- "Türkiye'den kabloyla elektrik gelmesi demek, ada üzerindeki çözüm ihtimaline de olumlu bir katkı koymak demek. Güney Kıbrıs ile halen 3 noktadan 400 megavatlık bağlantılarımızla elektrik alıp verebilir konumdayız"
- "Şu anda projeksiyon, KKTC'nin yıllık 1,5 milyar kilovatsaat olan elektrik ihtiyacını karşılayabilecek boyutlarda. Ancak yeni projeksiyonlar bunun iki katına çıkabilmesi üzerine"

(Ebru Şengül-Muhsin Barış Tiryakioğlu/Ankara)

2- Gana'dan Türk yatırımcılara çağrı
- Gana Kültür ve Turizm Bakanı Catherina Afeku:
- "Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Uzun yıllardır Türk iş adamları buraya gelip yatırımlar yaptı ancak beklentimiz bunun daha fazla olması yönünde. Türklerin buraya gelip yeni oteller, yeni yatırımlar yapmasını istiyoruz. Böyle olması, ülkemizdeki turizmin gelişmesine katkı sağlayacaktır"
- "Burada çok sayıda turistik imkan var. Safariden yağmur ormanlarına kadar turistleri çeken yerlerimiz var. Ayrıca sahillerimiz de mevcut. Ancak bunları değerlendirmek için çok daha fazla otele ihtiyaç duyuyoruz. Çok daha fazla sayıda Türk yatırımcıyı buraya davet ediyoruz. Ne kadar otel açılırsa bizim için çok daha iyi"

(Halil İbrahim Başer/İstanbul) (Fotoğraflı)

3- Acil durumda TBMM Genel Kurulunu çalıştıracak personel oluşturuldu
- TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Başkanlık Divanı toplantısında, Mecliste devam eden imalatlar ve yapılacak işlerle ilgili sunum yaptı
- Sunuma göre, Acil Durum Merkezi oluşturuldu. Acil durumda TBMM Genel Kurulunun çalıştırılması için gerekli personel belirlendi
- Aselsan, Ana Bina çatısına bedelsiz olarak 360 derece dönebilen anti dron sistemi kurdu
- 6 bin 763 personelden 3 bin 300'ünün kartları şifrelenerek kopyalanamaz hale getirildi

(Coşkun Ergül/TBMM)





***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English