Son Dakika Haberler

ANADOLU AJANSI

Anadolu Ajansı haberine göre;
Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) ve Asya Pasifik Grubu toplantıları ile Parlamentolararası Birlik (PAB) 137. Genel Kurulu açılış törenine katılacak.

(St. Petersburg/09.30/11.00/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Yalova 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi'ne katılacak, Valiliği ziyaret edecek.

(Yalova/13.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 54. Ulusal 28. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri'ne katılacak, Şehit Emre Türkmen ve Hakan Demirci'nin ailelerine taziyede bulunacak, CHP Nevşehir İl Binası'nın açılışına iştirak edecek, şehit Furkan Demir ve Semih Turgut'un ailelerine taziye ziyaretinde bulunacak.

(Nevşehir/11.00/13.00/15.00/17.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çekerek ilçesinde toplu açılış törenine iştirak edecek.

(Yozgat /10:00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İnegöl Mobilya Festivali ile AK Parti Yalova Merkez İlçe 6. olağan kongresine katılacak.

(Bursa / 11.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adalet Bakanlığı Göltepe Eğitim Tesisleri açılış törenine iştirak edecek.

(Adana / 13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı İstişare ve Dayanışma Toplantısına katılacak.

(İstanbul / 16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 54. Ulusal 28. Uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi Anma Töreni'ne katılacak, Hacı Bektaş Vali Türbesi'ni ziyaret edecek ve şehit ve gazi aileleriyle yemekte buluşacak.

(Nevşehir / 11.00/13.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Yedi Güzel Adam Müzesi'ni ziyaret edecek, Kahramanmaraş 4.Uluslarası Kitap ve Kültür Fuarı açılış törenine iştirak edecek ve Adana İl Başkanlığında partililerle bir araya gelecek.

(Kahramanmaraş /10.00/13.00/Adana /16.00 ) (Fotoğraflı-Görüntülü)



EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) yıllık toplantıları kapsamında Uluslararası Para ve Finans Komitesi (IMFC) toplantısına, G20 oturumlarına katılacak ve uluslararası yatırımcılarla görüşecek.

(Washington) (Fotoğraflı)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Merkez İlçe Kongresi'ne katılacak.

(Karaman/ 10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD ile Türkiye arasında vizelerin askıya alınmasının yansımaları izleniyor.

(Washington/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2 -Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki gayrimeşru referandumun ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları izleniyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4 - Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)



SPOR

1- 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun beşinci gününde, 166 kilometrelik Selçuk-İzmir etabı koşulacak.

(İzmir/12.40) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Süper Lig'in 8. haftasında Kardemir Karabükspor-Kayserispor, Medipol Başakşehir-Aytemiz Alanyaspor, Antalyaspor-Göztepe ve Atiker Konyaspor-Galatasaray maçları yapılacak.

(Karabük/14.00/İstanbul/Antalya/16.30/Konya/19.30) (Fotoğraflı)

3- TFF 1. Lig'in 8. haftasında Ümraniyespor-Elazığspor, Balıkesirspor Baltok-Gaziantepspor ve Gazişehir Gaziantep-Akın Çorap Giresunspor karşılaşmaları oynanacak.

(İstanbul/13.00/Balıkesir/15.00/Gaziantep/18.00) (Fotoğraflı)

4- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 2. haftası, Beşiktaş Sompo Japan-Yeşilgiresun Belediyespor, Gaziantep Basketbol-Pınar Karşıyaka, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Demir İnşaat Büyükçekmece ve Muratbey Uşak-TOFAŞ maçlarına sahne olacak.

(İstanbul/13.00/Gaziantep/15.15/İstanbul/17.00/Uşak/20.15) (Fotoğraflı)

5- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde OGM Ormanspor-Adana ASKİ, Mersin Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe, Bornova Beckerspor-Galatasaray ve Yakın Doğu Üniversitesi-Çukurova Basketbol karşılaşmaları oynanacak.

(Ankara/Mersin/14.00/İzmir/16.00/İstanbul/16.30) (Fotoğraflı)

6- Voleybol Efeler Ligi 5. haftasında Arkas Spor, Afyon Belediye Yüntaş ile karşı karşıya gelecek.

(İzmir/17.00) (Fotoğraflı)

7- Beşiktaş Mogaz Erkek Hentbol Takımı, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'ndaki beşinci maçında, Ukrayna temsilcisi Motor Zaporozhye ile Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Kocaeli/16.00) (Fotoğraflı)

8- Hentbol Erkekler EHF Kupası 2. tur rövanş maçında Beykoz Belediyespor, İsveç'in Malmö takımına konuk olacak.

(Malmö/17.00) (Fotoğraflı)

9- Hentbol Kadınlar EHF Kupası 2. turunda HC Zalau-Yeni Mahalle Belediyespor ve Kastamonu Belediyespor-Amara Bera Bera maçları oynanacak.

(Zalau/11.30/Kastamonu/15.00) (Fotoğraflı)

10- TFF 2 ve 3. Lig'de 8. hafta maçları yapılacak. (Fotoğraflı)

11- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 5. hafta maçları gerçekleştirilecek. (Fotoğraflı)



ÖZEL HABER

1- Gurur projesi Marmara'da "ring" oluşturacak

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

- "1915 Çanakkale, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri ile bunların tamamlayıcısı otoyol ve bölünmüş yollarla, güzergahındaki insanlar, üretim yerleri, ham madde-mamul maddelerine kolay erişiminin sağlanması için 'ring' oluşturulacak"

- "(1915 Çanakkale Köprüsü) Avrupa'dan girdiğiniz an, Edirne'den, Tekirdağ'dan direkt Çanakkale'ye, oradan Ege'ye, Batı Akdeniz'e kadar inebileceksiniz. Hatta İç Anadolu'nun batısına da gidebileceksiniz"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TRT yapımları yeni sezonda da ilgi uyandıracak

- TRT Genel Müdürü İbrahim Eren:

- "Burada yaptığınız bir iş, ekran karşısındaki herkesin ruh dünyasını etkiliyor. Diriliş'te verilen ruh, Türkiye'de inanılmaz bir özgüvene ve mücadeleci ruha etki etti. Allah muhafaza yanlış iş yaparsanız, yanlış etkilersiniz. Böyle bir iş veya mesaj da Türkiye'nin genelini etkileyebilir. O nedenle çok hassas davranıp iyi işler yapmaya çalışıyoruz"

- "(TRT Genel Müdürlüğüne atanması) Bu görevi hakkıyla yapmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Normal bir mesai anlayışımız yok, çok yoğun ve tempolu çalışıyoruz. Başarı Allah'tan. Bize düşen her ne şartta olursa olsun doğruyu yapmak"

- "Özellikle belgesel kanalında birçok planımız var. Bu belgesellerin anlatım dili, içeriği bize özgü olacak. Nasıl bir yapıma 'Bu bir BBC belgeseli' deniyorsa, 'TRT Belgeseli' dendiğinde de uluslararası alanda herkesin kalite olarak ulaşmaya çalıştığı bir seviye ve böyle bir marka akla gelecek"

- "Diriliş Ertuğrul'un 25 Ekim'de ilk bölümü yayınlanacak. Bomba gibi bölümle sezona başlıyoruz. Herkes gibi biz de merakla bekliyoruz"

- "TRT Çocuk'ta içeriklerin yüzde 80'i yerli. Burada kaliteyi biraz daha artırıp TRT Çocuk'u yurt dışında ülkelere lisanslamak istiyoruz"

(Sefa Mutlu/Fotoğraflı)

3- Konutta en karlı yatırım 1+1 dairede

- Gayrimenkul veri analizi platformu Endeksa'nın araştırmasına göre, İstanbul'da en karlı ve amortisman süresi en kısa daire tipleri arasında 18 yıllık ortalama ile 1+1'ler başı çekiyor

- Söz konusu süre 2+1'lerde 19 yıla, 3+1 ve 4+1 daire tiplerinde ise 23 yıla kadar çıkıyor

- Kent genelinde 1+1 daire tiplerinde en hızlı geri dönüş süresi 11 yıl ile Sultangazi, 13 yıl ile Bahçelievler, 14 yıl ile Esenler ve Güngören şeklinde sıralanırken, bu süre Beykoz'da 35 yıla, Üsküdar'da 27 yıla, Sarıyer'de ise 25 yıla yükseliyor

- Endeksa Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi Görkem Öğüt:

- "Özellikle öğrencilerin ve şirketlerin kiralamalarında 1+1 konutları tercih etmeleri bu alanda bir talep artışına sebep oluyor. Bu talebi karşılayacak arzın yüksek olmaması 1+1 konut tipinde satış fiyatına kıyasla kira bedellerinin artmasına neden oluyor"

(Uğur Aslanhan/İstanbul)







***




Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.










Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English