Son Dakika Haberler

ANADOLU AJANSI

Anadolu Ajansı haberine göre;
Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Expo Kongre Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katılacak.

(Antalya/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Batman'daki terör saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Şahan Sezer'in cenaze törenine ve Bafra Alaçamlılar Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Derneği güreş müsabakalarına katılacak.

(Samsun/12.48/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)



DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

(Riyad)



GÜNCEL

1- Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında 16 yaşındaki Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik'in şehit düştüğü terör saldırısına ilişkin gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)



SPOR

1- Dünya Atletizm Şampiyonası İngiltere'nin başkenti Londra'da sona erecek.

- Şampiyonanın son gününde Türk sporculardan, 20 kilometre yürüyüşte Ersin Tacir, Salih Korkmaz ve Mert Atlı finalde yarışacak.

(Londra/16.20) (Fotoğraflı)

2- Süper Lig'de sezonun ilk haftasına Trabzonspor-Atiker Konyaspor, Evkur Yeni Malatyaspor-Osmanlıspor, Beşiktaş-Antalyaspor maçlarıyla devam edilecek.

(Trabzon/Malatya/20.00/İstanbul/21.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TFF 1. Lig'de sezonun ilk haftasına Boluspor-Giresunspor, Samsunspor-Gazişehir Gaziantep, Balıkesirspor-Adana Demirspor, Gaziantepspor-Ümraniyespor müsabakalarıyla devam edilecek.

(Bolu/Samsun/19.30/Balıkesir/Gaziantep/21.45) (Fotoğraflı)

4- MotoGP Dünya Şampiyonası'nda sezonun 11. yarışı Avusturya Grand Prix'si koşulacak.

(Spielberg/15.00)



ÖZEL HABER



1- Maliye "e" uygulamalarda gaza bastı, milyarlarca lira cepte kaldı

- Maliye Bakanı Naci Ağbal:

- "Gün geçtikçe elektronik uygulamalarımızı artırıyor, bürokrasiyi azaltıyor, işleri hızlandırıyor, vatandaşımıza daha iyi hizmet sunuyoruz”

- "Beyannamelerin yüzde 99,8'ini elektronik ortamda alıyoruz, şirketlerin mükellefiyet açılışlarını artık 2-3 günde değil, internet üzerinden anında yapıyoruz, tebligatları elektronik ortamda gönderiyoruz, defterleri ‘e' ortamda tutuyoruz"

- "Bugüne kadar 57 bin şirket vergi dairesine gitmeden online olarak vergi mükellefi oldu, 2,8 milyon mükellefimize 11 milyon belge elektronik ortamda gönderildi. 4 milyon yoklama, e-Yoklama sistemiyle yapıldı, 63 bin mükellefimiz yaklaşık 1 milyar adet faturayı “e” ortamda alıp verdi, yaklaşık 16 milyar adet fatura elektronik ortamda saklandı, 148 milyon adet bilet e-bilet oluşturuldu"

- "Tüm bunlarla hem kamunun hem vatandaşımızın işleri hızlandı, etkinlik, verimlilik, vergi tahsilatı ve vergiye gönüllü uyum arttı, milyarlarca lira tasarruf edildi, milyonlarca ağaç kesilmekten kurtuldu"

(Zeynep Akyıl/Ankara)



2- Teşvik başvuruları tek çatıda toplanıyor

- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ:

- "Bütün teşvik mekanizmalarıyla alakalı, illerde tek bir temas noktası oluşturmak çok önemli. Bunu önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz"

- "Bu sayede müracaat edeceksiniz ama kurum kurum dolaşmanıza gerek kalmayacak, biz sizin işinizi takip edeceğiz, birçok yere başvurmanız gerekmeyecek"

- "OHAL'in yatırımcılar açısından olumsuz hiçbir tarafı yoktur. Herhangi bir yerli veya yabancı yatırımcıların terörist unsurla bağı yoksa onlar için bir engel ifade etmiyor. Bu şekilde mağduriyet yaşadığını söyleyen varsa bize bildirsin"

- "Türkiye para kazanmak için iyi bir yer, bunu daha iyi hale getirmeye de kararlıyız"

(Bahattin Gönültaş/Ankara)



3- AİHM'e gönderilecek hakimi belirleme süreci standartlara uygun

- AİHM'de Türkiye adına görev yapacak hakimin belirlenmesi amacıyla yürütülen sürecin Avrupa Konseyi standartlarına uygun işletildiği ifade edildi

- Türkiye bu süreçte, sadece öz geçmişler üzerinden değerlendirmelerde bulunabilen ve adaylarla mülakat yapmaya yetkili olmadığı öğrenilen Danışma Panelinin, bağlayıcı olmayan görüşlerini dikkate aldı ve adayların uygun olmadığına ilişkin görüşüne direnmedi

- Avrupa Konseyi ile ilişkilere önem veren Türkiye, aday listesini, AİHM hakimini belirlemekle görevli AKPM'ye sunmayı da tercih etmedi

- AKPM milletvekillerinden oluşan AİHM Hakimi Seçme Komisyonunun adaylarla yapacağı mülakatın ardından Türkiye adına AİHM'de görev yapacak hakim AKPM Genel Kurulu'nda oylamayla belirlenecek

(Kemal Karadağ/Ankara)





***





Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.














Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English