Son Dakika Haberler

ANADOLU AJANSI

Anadolu Ajansı haberine göre; Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Valiler Toplantısı"na katılacak, partisinin genel merkezinde AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık edecek.

- Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Binali Yıldırım'ı kabul edecek.

(Ankara/12.30/14.30/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından verilecek fahri doktora unvanı takdim törenine katılacak.

(Trabzon/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif başkanlığındaki Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu heyetini kabul edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanayici ve iş adamları ile toplantıya katılacak, basın toplantısı düzenleyecek, kanaat önderleri ve STK temsilcileri ile toplantıda bir araya gelecek, partisinin il binasını açılışını gerçekleştirecek, şehit Uzman Çavuş Muhammet Arıkan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunacak.

(Denizli/11.00/14.00/14.15/17.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Endonezya'da düzenlenecek Türkiye-Endonezya Ekonomik ve Teknik İşbirliği Karma Komisyonu 8. Dönem Toplantısı ve imza törenine iştirak edecek.

(Cakarta) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde "İstanbul Afet Farkındalık ve Hazırlık Toplantısı"na katılacak.

(İstanbul/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün ölümünün 30. yılı dolayısıyla Devlet Mezarlığı'ndaki anma törenine katılacak, Batı Trakya Danışma Kurulu yönetimini kabul edecek.

(Ankara/10.00/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek 4'üncü Ankara Malatya Tanıtım Günleri açılışına katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Ticaret Odası Meclis Toplantısı'nda sektör temsilcileriyle buluşacak.

(İstanbul/16.00) ​(Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'ndeki Valiler Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili'nin de katılacağı "Gürcistan Güvenlik ve Savunma Konferansı"nda konuşacak.

(Batum) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- TBMM'den

- Genel Kurulda İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının görüşmeleri sürecek.

(TBMM/14.00/13.00) (Fotoğraflı)


EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları'nda ikili görüşmelerinin yanı sıra JP Morgan Chase Yatırımcı Semineri'ne ve G20 oturumlarına katılacak.

(Washington) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Dokuz Eylül Üniversitesinin Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılacak akademik yıl açılışına iştirak edecek.

(İzmir/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 15. Bayim Olur musun Franchise ve Markalı Bayilik Fuarı Açılışı'na katılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(İstanbul/14.30 )

5- TÜİK, ağustos ayına ilişkin süt ve süt ürünleri ile kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini duyuracak.

(Ankara/10.00)



DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD ile Türkiye arasında vizelerin askıya alınmasının yansımaları izleniyor.

(Washington/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin İdlib ilindeki çatışmasızlık bölgesine intikali kapsamındaki gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki gayrimeşru referandumun ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)



KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 7. Ordu Tanıtım Günleri'ne, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı Kampüsü'nde gerçekleştirilecek "Milli Kültürün Gelişmesinde Eğitimin Rolü" konferansına, Esenler Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek "2017-2018 Nizamülmülk Kültür Sanat Sezonu"nun açılışına katılacak.

(İstanbul 12.00/14.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


GÜNCEL

1- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversiteye giriş sistemine ilişkin düzenlemeleri basın toplantısıyla açıklayacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun üçüncü gününde, 128,6 kilometrelik Fethiye-Marmaris etabı koşulacak.

(Muğla/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2017-2018 sezonu başlayacak.

- Anadolu Efes, İspanya'nın Real Madrid takımını konuk ederken, Fenerbahçe Doğuş ise deplasmanda aynı ülkeden Unicaja Malaga ile karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00/Malaga/22.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Hatay Büyükşehir Belediyespor-Piestanska, İstanbul Üniversitesi-Abdullah Gül Üniversitesi ve TTT Riga-Beşiktaş karşılaşmaları oynanacak.

(Hatay/İstanbul/18.00/Riga/19.30) (Fotoğraflı)

4- Hindistan'da devam eden FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda milli takım, B Grubu'ndaki üçüncü maçında Paraguay ile karşılaşacak. (Navi Mumbai/14.30)


ÖZEL HABER


1- TUA ile hedef "uydu fırlatan, astronot gönderen ülke" olmak

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

- "Sadece uydu üreten, uydu gönderen değil, uydu fırlatma kapasitesine de erişen bir ülke olmak istiyoruz. Bunun için Türkiye Uzay Ajansının (TUA) kurulmasına ilişkin çalışmalarımız yürüyor"

- "Geleceğin uzayda olduğunu düşünerek, oradan kaynaklı ülkemize katma değer oluşturacak çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalara, gelecekte uzaya astronot göndermek de dahil"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

2- Katalonya'nın asırlık bağımsızlık talebi Osmanlı belgelerinde

- Katalonya'nın bağımsızlık isteği, buna yönelik ortaya çıkan isyanlar ve bağımsızlık beklentisinin askıya alınması durumunun 19. yüzyıl ve öncesinde de yaşandığı, Osmanlı belgelerinde ortaya çıktı

- Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü arşivlerindeki 1900 ve 1902 tarihli belgelerde, Madrid Başşehbenderliğince 2. Abdülhamit döneminin Osmanlı makamlarına yazılmış Katalonya'nın bağımsızlık isteği ve halkın çeşitli isyanlarına ilişkin bilgilendirmeler yer alıyor

- Tarihçi Prof. Dr. Osman Köse:

- "Katalanların 1900'lere doğru Barselona ve çevresindeki faaliyetleri ve özellikle Katalan lider Don Karlos taraftarlarının faaliyetleri ve hareketleri, Osmanlı Devleti'nin Madrid Başşehbenderliği tarafından günü gününe takip edilmiştir"

- "Bir asır önce Osmanlılar gibi bugün de Türkiye, Katalan meselesini ilgiyle takip etmektedir. Osmanlıların o dönemde yaşadığı Ermeni olayları meseleye bakışlarını nasıl etkilediyse, gerek içerdeki gerekse Kuzey Irak merkezli son gelişmeler de Türkiye'nin Katalan meselesine bakışta reel politikalar geliştirmesine sebep olmaktadır"

(Yıldız Nevin Gündoğmuş-Ankara) (Fotoğraflı)

3- İdlib'e dönecekleri günü bekliyorlar

- TSK'nın İdlib'e gerçekleştireceği intikal, Hatay'a yerleşen İdliblileri, vatanlarına dönmeleri noktasında umutlandırdı

- Kimyasal saldırının yapıldığı Han Şeyhun'dan kaçan Telal Fikri:

- "İnşallah şehrimize TSK ile huzur gelir biz ve herkes ülkesine döner"

- Anne ve babası İdlib'te kalan Hammud:

- "Türk askerinin İdlib'e intikalini ve şehrimize saldırıların bitmesini istiyoruz çünkü vatanımızı, ailemizi çok özledik."

(Erdal Türkoğlu/Hatay)





***




Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English